Пристанище Бургас с благодарствен адрес за дарения и инициативи в битката срещу пандемията

Pan.bg 11 фев 2021 | 22:40 views (497) commentaries(0)
img Кметът на Бургас Димитър Николов връчи благодарствени грамоти на 57 медицински лица, студенти, санитари, доброволци и дарители, които са помагали в битката срещу коронавируса в COVID сектора на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в града.

Събитието се състоя на терасата в лечебното заведение, като на него присъстваха директорът на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова, директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Георги Паздеров, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов и председател на ОбС на БЧК Виолета Радева.

„Искаме публично и открито да Ви благодарим за бързата реакция и пълно себеотрицание, защото трябваше буквално за 2 дни да се организира COVID отделение.

Имахме леки съпротивления от други здравни заведения, и за да не изпадаме в паника, говорихме с проф. Бозов, а той каза: „Ние сме готови”.

Всъщност вие сте първите, които реагираха в изключително трудния момент за град Бургас, а това е много важно, защото трябваше да успокоим хората, че имаме достатъчно COVID легла.

Дейността на КОЦ-Бургас е специфична, заради това че тук се лекува едно определено по вид заболяване, а в същото време са постъпвали пациенти, включително и онкоболни, които са били заразени с COVID.

Именно тази реакция на КОЦ беше феноменална. Доскоро Вие бяхте опаковани и невидими за бургаските граждани, заради спецификата на дейността си.

Сега, с чувство на благодарност, респект и уважение към вашия труд, Ви благодарим официално и да покажем хората, които бяха най-съпричастни и активни в най-трудните моменти.

С тези думи се обърна обърна кметът Димитър Николов към героите, които в продължение на 3 месеца работеха в коронавирус отделението на Онкоцентъра.

Благодарствен адрес беше връчен и на изпълнителния директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов, за оказаната помощ при разкриването на COVID - сектора в болничното заведение.

Средствата, отпуснати от пристанището бяха предназначени за закупуването на 20 специализирани болнични легла.

„Филантропия е дума, която някои може би не знаят. Емпатия е друга такава дума, Човеколюбие, Състрадателност, Съпричастност, Отзивчивост. Думи, които се отнасят все за хора с големи сърца.... Благодаря Ви за чистото сърце! Благодаря Ви за желанието да помагате! Благодаря Ви
за мъдростта да дарявате!”, се казва в благодарствения адрес.

Ръководството на бургаското пристанище откликна на апела за помощ отправен от управителя на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов в края на 2020 г.

Управителят на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов уточни, че през COVID-отделението са преминали 224 пациенти, като от 1 февруари, то вече е закрито, но при необходимо има готовност отново да заработи.

През изминалата година „Пристанище Бургас” ЕАД направи дарения и се включи в няколко инициативи, свързани с COVID - пандемията на Община Бургас и здравните заведения в областта. /www.port-burgas.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка