Извънредно: "Хидроремонт - ИГ" започна работа по тръбопровода във Варненското езеро за своя сметка

Pan.bg 29 яну 2021 | 21:33 views (784) commentaries(0)
img Pan.bg

Днес - 29.01.2021 г., екип от "Хидроремонт - ИГ" ООД започна работа под вода за възстановяване на проводимостта на временния тръбопровод във Варненското езеро за своя сметка.

От фирмата имат готовност до края на седмицата, при благоприятни метеорологични условия, да завършат ремонтните дейности.

Община Варна бе уведомена за проблема след получено уведомление от „ВиК- Варна“ на 15.01.2021 г., в което се съобщава за констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“.

Същия ден Община Варна разпореди на фирма "Хидроремонт - ИГ" ООД да направи проверка на съоръжението, за да се установи причината за проблема.

Тръбопроводът е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото - на 25-30 метра западно от бъдещата траншея.

От „Хидроремонт - ИГ“ ООД са извършили подводен оглед на временния водопровод в продължение на няколко дни.

На 25.01.2021 г. в Община Варна бе получено уведомление от фирмата, че е констатирано прегъване на тръбата, което води до намаляване на сечението й, налична пукнатина в зоната на прегъването и частично изтичане на отпадни води.

Веднага бяха информирани всички институции, имащи отношение по проблема, както и средствата за масова информация.

На 26.01.2021 година от РЗИ - Варна са извършили пробонабиране и изследване на микробиологичните показатели на водите край южния плаж и плаж Аспарухово.

Данните на РЗИ сочат, че резултатите съответстват на нормативните изисквания за добро качество на крайбрежните морски и преходни води.

/Община Варна www.varna.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка