ИЗВЪНРЕДНО, ГОРЕЩИ СНИМКИ: ЗАДЪРЖАН И ИЗОСТАВЕН, НО...ЛЕТЯЩИЯТ ХОЛАНДЕЦ DENIZ ОТПЛАВА ОТ БУРГАС, ВЕЧЕ Е В АЛИАГА, ПОД ФЛАГА НА СИЕРА ЛЕОНЕ!

Pan.bg 17 яну 2021 | 12:12 views (2144) commentaries(0)
img Българските морски новини № 734

Към морето и Дунава - за напредък!

Калоян Панчелиев, снимки Ърни Хемингуей

"Героят" на настоящия репортаж определено не е първият, нито пък последният кораб, който се полюшва кротко в някое българско пристанище, докато около него кипят размисли и страсти.

В периода 2018-2019 г. Ви разказахме за панамския кораб за генерални товари "Лейди Бо" и либийския танкер "Бадр", чиито биографии определено се свързаха под една или друга форма с пристанище Бургас.

Един пожар, изоставени моряци, неизплатени заплати, съдебни спорове и дела бяха част от събитията, които се вписаха в досиетата на тези два кораба.

Днес допълваме темата за корабите, задържани от българските власти в Бургас със серия от снимки на кораб за генерални товари Deniz S.

Deniz S с IMO номер 8103389 има дължина 95 метра и широчина 16 метра. Построен е през 1982 г. и доскоро плаваше под флага на Танзания.

Корабът навъртя няколко месеца престой на 19 и 20 корабно място в Източния басейн на пристанище Бургас с минимален екипаж на борда.

На 5 януари т.г. в 20:20 часа вечерта Deniz S. отплава от Бургас.

Според съобщение публикувано на специализирания уеб-сайт www.marinetraffic.com корабът е пристигнал в турското пристанище Алиага след плаване с продължителност 8 дни и 17 часа от българското пристанище Бургас (The vessel is currently at port ALIAGA, TR after a voyage of 8 days, 17 hours originating from port BURGAS, BG).

Пристигнал е тук на 14 януари т.г. в 15:14 часа.

Интересен факт - отново според уеб-сайта www.marinetraffic.com кораб Deniz S. вече е под флага на Сиера Леоне.

На последните негови снимки от Бургас, получени от кореспондента ни Ърни Хемингуей на кърмата му като пристанище на домуване обаче все още е изписано Занзибар.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/bgseanews/

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ИЗВЪНРЕДНО, ГОРЕЩИ СНИМКИ: ЗАДЪРЖАН И ИЗОСТАВЕН, НО...ЛЕТЯЩИЯТ ХОЛАНДЕЦ DENIZ ОТПЛАВА ОТ БУРГАС, ВЕЧЕ Е В АЛИАГА, ПОД ФЛАГА НА СИЕРА ЛЕОНЕ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка