ГЩ на ВС на Украйна: САЩ ни предоставя ПТУР TOW, а не Javelin

Pan.bg 09 яну 2018 | 16:15 views (2735) commentaries(2)
img livejournal.com

Н.Димов, сп.”Клуб КРИЛЕ”

Полкът «Азов», който влиза в Националната гвардия на Украйна (МВР) няма на въоръжение ПТРК Javelin, най-малкото защото САЩ доставя на Украйна противотанкови ракетни комплекси (ПТУР) TOW, а не Javelin, съобщават от ГЩ на ВС на Украйна.

Новите доставки на въоръжение за Украйна от САЩ може да продължат до една година.

Според водещият специалист по проекта BellingCat по въпросите за Източна Европа Евразия Арик Толер, украинските войски в Донбас вече разполагат с доставено от САЩ летално въоръжение. Става въпрос за гранатомети, които са на въоръжение в"Азов" още от месец юли 2017 год.

По данни на „Гласът на Америка” това са гранатомети PSRL, произведени в САЩ на базата на съветските РПГ-7. Това въоръжение е доставено от компанията от Тексас AirTronic през 2016.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  THUNDER 09 яну 2018, 16:47
   
  2
   
  1

  Малко нагледни материали по темата.

  PSRL  Javelin 2. #2
  Автор: gindev 10 яну 2018, 11:54
   
  1
   
  3

  Говори командирът на бригада «Призрак» -„sovross.ru” – 23.06.2016 г.
  http://gindev.blog.bg/drugi/2018/01/09/govori-komandiryt-na-brigada-prizrak-sovross-ru-23-06-2016-g.1587347
  Автор: gindev
  Представям на българския читател поразителен документ – част от дневника на героя на Новорусия, командира на Отряда със специално предназначение „Троя” Алексей Мозговой, убит от тези, които ще откриете в материала. Това е поразителен и разтърсващ документ, който разобличава нашите, български русофили, в некомпетентност и незнаене на процесите протичащи в Русия, Украйна и Новорусия.

  Това означава, че на повечето писания за Русия и процесите около нея от български политици, анализатори, експерти и всякакви други или подобни люде не трябва да вярвате, трябва да проверявате всяка съмнителна информация и трябва да разчитате на своите лични способности да се ориентирате в привидния планетарен хаос.  Увод към материала от съратниците

  на комбриг Мозговой

  Писмо до руснаци и украинци

  Към годишнината от смъртта на командира на бригада „Призрак” Алексей Мозговой ние, неговите приятели и съратници, публикуваме неговите дневници и последното му послание като комбриг. Малко преди смъртта си, той ни предаде пакет с документи за съхраняване. До преди една година ние не искахме да публикуваме тези документи, за да не навредим на опълчението и на общото дело. Но сега всичко, за което ние се борихме, е предадено, и войната продължава само за това братята славяни да се избиват един друг. Лидерите на Новорусия са избити, идейните командири и бойци са в затворите. Днес, когато първата вълна на опълчението е ликвидирана, а от ДНР и ЛНР направиха копие на олигархичните Русия и Украйна, няма вече нищо за губене. Нека тези мисли на комбрига да станат паметник на верните руски синове : самият комбриг и нашите съратници Александър Беднов, Евгений Ищенко, Павел Дремов, офицерите и бойците от отряд СпН „Троя” и всички други герои, които предпочетоха смъртта пред предателството.

  Съдейки по записките, те обхващат времето от август или септември 2014 г. до май 2015 г. Не са публикувани само онези пасажи, които съдържат оперативни данни, имена и позивни на конкретни хора.  Посланието на Мозговой

  Братя ! Аз виждам, как нашите врагове, разделяйки нашия народ, му готвят Голяма война. А моят народ не е нито руски, нито украйнски. Моят народ е единен и друг не искам и да зная. Както човек без ръце и крака се нарича инвалид, така е с разделения народ.

  На нас, руснаци, украинци и белоруси е завещано да бъдем заедно. Главното обвинение срещу нас за цялото наблюдавано безумие и братоубийство е, че ние нарушихме този завет.

  Братя, какво не ни достигаше ? Земя ? Погледнете колко много земя имаме. Свобода ? От това, че се избиваме взаимно нима станахме по-свободни ? Или, може би, всички ние искахме по-щастлив живот ? Буркан с мед и кошница с хляб и месо ? Та кога това стана по-скъпо от родния брат ?
  Ние забравихме какво е това кръвно родство и затова при нас идват чужденци и стават първи. И тези чужденци, на които повярвахме повече от колкото на своите, ни заблуждават с лозунги за величието на руския и украинския народ, а ние се убиваме идн друг.

  Аз съм православен казак и бях принуден да защитавам своята земя от братята по вяра. Нима може да се измисли нещо по-подло ? Сега вече се вижда и разбира, че не опълчението се е сбило с украинската армия, а разделения православен народ се е надигнал един срещу друг.

  Това стана възможно, когато през 1991 г. ние загубихме общата ни Родина – Съветския съюз. Тогава нашите врагове разсипаха държавата, а сега продължават да я дробят и да насъскват частите й една срещу друга. Нещо не ни остана, нито култура, нито образование, нито нашите мини и заводи. Но това е половин беда. Главното е, че ние загубихме своите братя. Но ни остана обща мечта за справедлива държава. Нека за украинците това да е велика Украйна, за руснаците – велика Русия, но в същност това е общата голяма мечта на разделения народ по загубената Родина - СССР. Не за държава на олигарси и предатели, каквито са днешните Киев и Москва, а за наша единна славянска държава. И не е важно как ще я наричаме – Киевска Русия, Московска Русия, Новорусия, главното е, че ще бъде Нова Русия, нашия общ дом. И докато ние се избиваме един друг, нашите палачи открито ни бутат към братоубийство. Те ни се надсмиват от екраните на руската и украйнска телевизия, оскърбяват и украйнския народ, наричайки го „фашистки”, и руския народ, наричайки го „окупатор”. До каква степен се унизихме братя, псувайки се един друг. Нима не виждаме своите истински врагове ? И какво те сътвориха на украинска земя ?Те не само разрушават донецките села и градове. Те унищожават украйнската армия, смилайки я в обкръжения и безсмислени атаки. Нейните санитарни бригади разчленяват на части войниците от ВСУ и мирните жители на Донбас, събирайки богата „жътва” от човешки органи, които после продават в Израел. И правят всичко това заедно с руската олигархия, чиито спецслужби избиват тук независимите командири на опълчението.

  Очудващо е, но единственото място, където се задържа руска власт за една пролет, беше Новорусия. Затова ние трепетно пазихме и яростно се сражавахме за нея, защото знаехме – това е последното, което имаме, което е наше. Сега и това последно ни го вземат. Не територията, не. Те убиват най-важното – вярата в справедливостта и в хората, въстанали за идеята. А без нея кому е нужна територията ? За да плюскаш, да пиеш по кръчмите и да живуркаш в робския коневръз ? Това може да се прави и в колониите. Вече по-добре е „хубава” война, от колкото лош мир.

  Обръщам се към моите съратници и към бъдещите наши войни. Ние не можехме по друг начин, но вие бъдете по-умни от нас - не вярвайте на нашите врагове. Не вярвайте на Москва и Киев нито за лошото, нито за доброто. Нито на тяхните победи, нито на тяхните поражения. Дори ако те ви дадът цялата Новорусия заедно с Донбас. Все едно, те, рано или късно, ще превърнат всичко в поражение.

  Хора от Донбас ! Руснаци и украинци ! Братя !

  Нашите жертви не са напразни – нито за тези, които защищават Донбас, нито за тези, които отстояват единството на Украйна. Наша обща беда е, че нашите идеали попаднаха в ръцете на подлеци, които се подиграха с патриотичните ни чувства и организираха тази братоубийствена война.

  Скоро всички ние, руснаци, украинци, белоруси ще трябва да се сражаваме за единната държава заедно с останалите откъснати от нашата Родина народи. И трябва да благодарим на Бога, че в навечерието на Голямата война разбрахме кои са нашите истински врагове. Тук, в огъня на братоубийствената гражданска война се кове оръжието на Великото отмъщение, което ще премине по земите на Русия, Украйна и Белорусия и ще изпепели тази изроди.

  И като набат звучат за нас думите на свети Лаврентий Черниговски : „Както не може да се раздели Светата Троица – Баща, Син и Светия Дух – това е единния Господ, така не може да се разделят Русия, Украйна и Белорусия – те заедно са Светата Рус !”

  Записки от дневника  В Москва се срещнах с хора от ГРУ. Това което чух, ме разстревожи. Те смятат, че войната у нас ще върви по чеченския сценарий – от време на време мир, от време на време – война. Но винаги и едното, и другото ще бъдат под контрол. Във връзка с това, ГРУ не планира никакви сериозни операции в Украйна, още по-малко операции по смяна на властта в Киев. Попитах ги, какво ние да правим. Честно отговориха, че не знаят.Но ще помагат неофициално с информация.

  _________________

  Ако Русия наистина ни подържаше, въстанието щеше бързо да обхване цяла Новорусия. Сега активите в Николаев, Харков, Запорожие и Одеса са арестувани. Съдейки по бързината, с което това беше направено, координация и агентурна работа от страна на Русия там е нямало

  _________________

  Хората са объркани. Москва подържа въстанието, праща ни войска и въоръжение. И успоредно с това непрекъснато се опитва да ни натика обратно в Украйна. Тогава, защо е всичко това ? Защо ни подържат, ако победата не е цел ? Подобни въпроси се увеличават с всеки ден.

  _________________

  От руските СМИ често се чува колко зомбирани са украинците. Но никой не забалязва колко е зомбиран от същите СМИ руския народ, който безрезервно вярва, че неговото страхливо ръководство провежда в Донбас независима политика.

  _________________

  Новорусия не е територия, а идея.Хората идваха при нас, защото виждаха възможност да строят държава по съвест, а не зверските закони на съвременната демокрация. И точно тези хора са истинските носители на народовластието. _________________

  Само като се вгледаш в миналото може да разбереш, как всички нас ни излъгаха. През юли, когато положението в Донец беше доведено до ръба, както в Славянск, където Стрелков повярва на кураторите от ФСБ, че ако не се откаже и не се махне, помощ от Русия няма да дойде. Това беше грешка. В този момен Русия беше толкова единна в желанието да помогне, че бездействието на властите щеше окончателно да подкопае поразклатения кримски авторитет. Ако в отговор на шантажа Стрелков, заедно с полевите командири на опълчението бяха се обърнали към руския народ посочвайки предателството към Новорусия, помощ щеше да дойде.Но ние повярвахме и приехме поставените ни условия ,надявайки се на патриотичните сили в президентското обкръжение.

  Убедеността ни, че руската власт е нееднородна и в нея действат различни сили, част от които са проруски и проноворуски настроени, се оказа илюзия. За съжаление, вярата в това е наша обща болест.

  Парадокс. Съдбата на Новорусия е в ръцете на опълченците, а властта – в ръцете на наемниците на олигархията.

  _________________

  Още един парадокс. Хората от двете страни на украинската барикада въстанаха срещу олигархията, а неизвестно защо се избиват взаимно.

  _________________

  Викат : Донбас въстана срещу фашизма ! Уточнявам – срещу еврейския фашизъм. Защото друг в Украйна няма. Да се нарича фашизъм глупостта на украйнската младеж, която олигарсите намацват върху пречупения кръст, не мога. Това е измама. Това е престъпен маскарад с цел да се предизвика отрицателната реакция на руското население.

  На руските политици и на СМИ е добре известно, че фашистката и бандеровска атрибутика наметнаха на украйнската младеж еврейските олигарси. Те със завидно упорство пробутват тази тема като „украйнски фашизъм”. Разпалват омраза и още повече отежняват конфликта. Оскърбяват хората и ги отблъскват от Русия.

  _________________  През 90-те години верига от войни по границата на Съюза съдра кожата на страната. Днес това дойде до сърцевината на народа. Започна агресия и срещу люлката на Русия – това е ритуал, който трябва да подкопае опорите на Руската държава.

  _________________

  За Русия Крим е благо. Но без Украйна е по-лошо, отколкото без Крим. Да се загърби 40-милионен народ – огромна част от твоята Родина – само и само за да завземеш някакво малко късче, не е руска политика. Не разпознавам в този акт политиката на Велика държава. Повече прилича на съседска кавга.

  _________________

  Кремъл си дава вид, че няма нищо общо с украинските дела, но скромно премълчава за ролята си в тези дела. Просто направиха възможна сегашната война.

  Не попречиха на държавния преврат в Украйна, като твърдяха, че това е вътрешноукрайнска работа, но бързо забравиха този принцип, когато завземаха Крим.

  Не въведоха войски за защита на населението на Донбас, но пратиха въоръжени отряди в Славянск, Луганск и Донецк.

  Обещаха военна помощ, но я ограничиха така, че да не можем да победим.

  През август, накрая въведоха войски, но им забраниха да настъпват. Провъзгласиха Новорусия от Луганск до Одеса, но ни позволиха да задържим само две области, пък и оставиха половината от тях на противника. Останалото разделиха на ДНР и ЛНР, за да не могат руснаците да се обединят и да станат самостоятелна сила. _________________

  След моите посещения в Москва винаги оставах с раздвоени чувства. Срещах хора, които искрено искаха да ни помогнат, но ги използваха други, които мислеха и действаха по друг начин. В моят отряд, още от Лисичанск също имаше сътрудници от бившето КГБ. Те бяха наши, от нашите краища и държаха връзката с Москва. От там помагаха, но винаги дозирано и с някаква неясна за нас цел. Чак когато започнах по-често да пътувам до Русия, разбрах каква е тази цел. „Помагаха” ни не за да спрем войната, а обратното- за да се разгаря. Захранваха помалко нашите ресурси, и то така, че нито да победим, нито да загубим. Нещо такова се случи и със Стрелков. Убеден съм, че е така и с украинската армия. Нея също я държат на каишка, иначе тя отдавна щеше да пробие фронта и да ни смачка.

  _________________

  Да, ние имахме мъжеството да воюваме, но не ни стигна мъжество да разпознаем врага.

  _________________

  В тази война ще победи не този, който е по-добре въоръжен (кукловодите ще въоръжават и двете страни). Ще победи този, в който по-бързо се пробуди срамът за братоубийството и братските чувства. Това ще бъде нашата обща победа.

  _________________

  Дискредитирането на Новорусия и на нейната движеща сила – опълчението стана главна задача на руската олигархия. Колкото по-зле изглежда Новорусия – бедна, с бандитска власт, толкова по-бързо ще се отвратят от такъв „Руски свят” украинците и другите народи. И толкова по-цинично и подло ще изглежда ролята на Русия в тази война. Това е целта – да се изтрие вярата в Русия и чрез това да се погребе мечтата на народа за възраждането на Руския свят. _________________

  Ние се бихме не с този, с когото трябваше. Ние защищавахме нашите домове, но не разпознахме врага. Днес ние издигаме Знамето Христово на национл-освободителната борба срещу антируския режим и в Киев, и в Русия. Искаме или не искаме, Бог ни е определил да преградим пътя на еврейския световен ред. Нашата руска революция, нашата свещена война за православния свят ще започне, и ние – руснаци, украинци, сърби ще освободим своята земя.

  _________________

  Питат ме : как в моята бригада съществуват заедно комунизма и Православието ? Хубав въпрос. Ние имаме в бригадата православен батальон „Александър Невски” и комунистически доброволчески отряд. На война руснаците всичко съвместяват. И слава богу !

  _________________

  Докато ние четвър век спорихме за идеи (комунизъм – православие), врагът разруши нашия дом. За мен това са измислени спорове, разделящи народа. Станалото в Украйна и в Русия е най-силното доказателство.Когато го отровят с чужди мисли, народът изведнъж се раздели на „сепари” и „укропи”. _________________

  Тъжни параллели.

  Кремълската олигархия изтри от хорската памет съветското братство в Чечня. Украйнската олигархия изтри от хорската памет идеята за руското братство в Донбас. Руската олигархия унищожи съветската по дух армия в Чечня. Украйнската олигархия унищожи остатъците от съветското в украйнската армия в Донбас. И всичко заради това, че съветските хора са по дух руски хора и никога няма да станат христосопредатели.

  _________________

  Ето езин поразителен парадокс ! В „безбожното” съветско време християнското в човека беше къде- къде повече, отколкото в днешното уж „религиозно време”. И колкото и нови църкви да се откриват, колкото повече да се засилва пропагандата за възраждането на православната религия и на монархизма, толкова повече се засилва тъгата по социализма и по Съветския съюз.

  _________________

  Вчера разоръжиха бригада „Одеса”. Тя водеше борбата с престъпността, наркотрафика и бизнеса с оръжия. И очудващо – в тази борба никой от бригадата не взимаше подкуп. Какво повече е нужно, за да станеш враг на републиката ?!

  А в интернет и в СМИ все тази лъжа за единоначалието и за борбата с махновщинато. Прискърбно, но в Русия вярват на тези измислици. Тук единоначалието не е това, за което всички мислят. Това не е единно армейско и държавно ръководство, а единно ръководство над целия криминален контингент. _________________

  Нещастният Донбас. Ние сме притиснати от едната страна от украинските войски, а от другата – от руските войски. И едните и другите са наши кръвни братя. Но и едните, и другите са послушни оръдия в ръцете на нашите врагове. _________________  Новорусия я предават не само в Крим – това е разбираемо. Но най-големите предатели са така наречените руски патриоти.

  Докато опълчението и мирните хора понасят кървави жертви, тази патриотична интелигенция тръби, че Русия не се намесва, за да избегне война със Запада. А когато спецслужбите на руските олигарси избиват нашите командири, те казват да не изнасяме боклука от къщата, за да не попречим на изграждането на младите републики. Но на кого е нужна държава, в която най-добрите ги избиват ? Вливайки тази отрова в ушите на народа, олигархията пречи избухването на народното възущение от фарисейството на своето ръководство

  Това, което прави командването на ЛНР-ДНР под ръководството на руските съветници, се нарича предателство. То просто смила опълчението в безсмислени операции. Нас Господ ни запази от военния контракт. Това ни дава право да пращаме генералите по дяволите, сами да планираме операциите и да пазим нашите хора.

  _________________

  Нашите съседи са недоволни, че ние не пратихме нашите хора на заколение в Дебалцево. И защо да ги пращаме, когато по заповед от Москва нашето командване пропусна да излязат от котела около 3 000 западни наемници. Бяха забранили на артилерията да стреля, когато колоните от наемници минаваха спокойно край позициите на опълченците. На кого е потрябвала такава война. _________________

  Ето ви една закономерност ! Щом националистическите батальони започнаха през август да заплашват Киев и да обвиняват киевската власт в предателство, пристигнаха руските войски, които ние чакахме през пролетта, и бързо ликвидираха бунта в котлите.

  Щом опълчението се възмути от действията на крадците и предателите в ръководството на републиката и от убйствата на редица командири, веднага бе организирана колизията в Дебалцево.

  _________________  Те искат да ме убият не защото реално застрашавам властта им, а защото говоря, че тази война не е война между руснаци и украинци, а е война срещу руснаците и украинците. Те се опитаха да разоръжат казаците не защото те не се подчинявали, а защото те не искаха да се подчиняват на тяхната власт. Въоръженото донбаско казачество е за тях проблем, какъвто беше и през Гражданската война.Казаците, въпреки някои прекалявания, са най-националната сила. Те по-ясно от другите виждат кой стои зад тази война.

  _________________

  Убиха Бузин, истинският патриот на Украйна и Русия. Той се стремеше да примирява нашите народи. Трябва ли да се очудваме, че се разправят с всеки, който не говори, а работи за единството на нашите народи.

  Убийствата на писатели, свещенници и депутати не е „агония на киевската хунта” и на „злобните украински националисти” както ни увещават по телевизорите. Това е еврейски терор на победилата в Украйна еврейска революция. Както беше в Русия през 17-та година. И само за удобство в прочистването от патриотите, „украинските” и „руските” спецслужби са си поделили сферите на влияние.

  _________________

  С патриотична риторика подготвят руския народ за война със Запада. Но чувствам, че когато тя започне за самата Русия, ще се води по донбаски вариант. _________________

  Очудвящо нещо, как няколко хиляди разбесняли се олигарси, загърбвайки или купувайки спецслужбите и СМИ, могат да побъркат целия свят. Доказано е, че и зад двете световни войни стоят техните капитали. Това е реалният фашизъм ! Не италианският, не германският, не мюсюлманският, не украинският... Това са враговете на човечеството - врагове силни, правещи това, което изисква от тях тяхната вяра : разделяй гоите на класи, партии, на вероизповедания и идеологии, и ги унищожавай чрез взаимна вражда.

  А къде е нашата вяра ? Защо ние, славяните, се блъскаме в стадото, което тласкат на заколение ? Нима ние нямаме Бог ? Нима Христос не е гонил търговците от Храма ?Нашата вяра е срещу тяхната вяра, с Бога срещу Дявола – само така може да се воюва !

  _________________

  Погледнах майските празненства и изведнъж ми просветна : разрешават ни само евтин патриотизъм. Ходи с портрета на твоя дядо и си мисли, че си безсмъртен. А има патриотизъм струващ много скъпо. И много от нас – Беднов и Ищенко, вече заплатиха високата цена, бранейки народните интереси. Да, на такъв патриотизъм не всеки ще се реши. Но лошото е другаде. Хората вече не чувстват разликата между евтиното и скъпото. Ако купуват вещ, тогава го чувстват, а когато им подхвърлят евтино представление (шоу) – не го чувстват. Не забелязват, как властта се крие зад паметта на нашите бащи и деди, опитвайки се зад милионите ръце с портрети на героите да скрие несправедливостта и сакатоста на това, което е „построила”.

  Какво щяха да кажат нашите деди, ако биха видели как тяхните внуци се трепят един друг в безсмислена война ? Как биха реагирали на разграбването и разпартечосването на Отечеството, за чието единство те загинаха ?  От съпътниците и съподвижниците на комбриг Мозговой

  Днес, когато руският народ вижда лъч светлина в мрака, се опитват да го залъгват с политическа мъгла. Когато възникнаха обединяващи символи и идеи , още по-голямо старание се мъчат да ги очернят и окалят.

  Затова с още по-голяма енергия трябва да действаме като едно цяло. Единен народ, способен да разкрие истината без да се страхува от нея. Единен народ, способен да се бори за своите права и да защити своя избор. Единен народ, способен да отстои своето право на живот. По съвест, чест и справедливост.

  Изпълнявайки завета на Алексей Мозговой, ние не огласяваме своите имена и позивни. Нашите хора с незначителни изключения вече са извън Донбас. Ние не участваме в хитри войни и призоваваме към това и другите доброволци. Не е нужно да отивате в Сирия или на друго място. Предателите на Донбас ще предадат и Сирия, и вие ще бъдете загубени за войната за Русия.

  Ние ще пропуснем всички майдани, всички еврейски спектали и оранжеви революции, които готви Кремъл и които ще бъдат инициирани в Русия. Ние, както нашия комбриг, сме верни на пророчестото на нашите деди и светии и с идването на законната власт в лицето на Руския Господар, ще застанем на негова страна.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка