Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(http://new.glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/Dea_November/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Снайперистката касапница на Майдана е била организирана от главатарите му

Pan.bg 22 ное 2017 | 00:45 views (2577) commentaries(0)
img Гласове


Снайперистката стрелба на 20 февруари 2014 година срещу демонстранти от Майдана е била извършена не от силите за сигурност, а от чужди снайперисти, наети от опозицията и организаторите на Майдана. Това разкрива италианският вестник „Ил джорнале“, който се позовава на подготвен за излъчване филм, в който зловещата истина е разкрита от грузински наемници.


„Всички започнаха да стрелят - по два-три изстрела от раз. Така продължи 1520 минути. Нямахме избор. Заповядаха ни да стреляме както срещу полицията, така и срещу демонстрантите, без разлика. Бях ошашавен“.

Така грузинецът Александър Ревазишвили си спомня трагичната престрелка на 20 февруари 2014 година в Киев. Тогава група неизвестни снайперисти откри огън срещу тълпата и полицаите, убивайки 80 души. Този разстрел хвърли в ужас световната общественост и промени съдбата на Украйна. Той принуди проруският президент Виктор Янукович да бяга, защото бе обвинен в организирането на разстрела.

Признанието на Ревазишвили и на други двама грузинци са събрани от авторите на документалния филм "Украйна: скритите факти“, който ще бъде излъчен в програмата Matrix по италианската телевизия "Пети канал". Истината се състои в това, че масовото убийство бе организирано и извършено по заповед на самата опозиция, която обвини за разстрела Янукович и неговите руски съюзници.

Във филма са показани срещата и интервютата с Ревазишвили и двама негови колеги. Ревазишвили е бивш служител от спецслужбите на бившия грузински президент Михаила Саакашвили, а двамата му приятели са бивши привърженици на партията на Саакашвили. Те са били наети в Тбилиси от Мамук Мамулашвили, военен съветник на Саакашвили. Възложена им е била задачата да подкрепят заедно с други доброволци от Грузия и Литва протестните акции в Киев срещу възнаграждение от 5000 долара на всеки.

С фалшиви паспорти те пристигат в Киев, където на 18 февруари Мамулашвили и други лидери на украинската опозиция раздават оръжие на грузинците и литовците. „Всеки в чантата си имаше три-четири вида оръжия: пистолети Макаров, автомати, карабини. И кутии с патрони", разказва един от грузинците.

На следващия ден Мамулашвили и водачите на протестите обясняват на наемниците, че ще трябва да стрелят срещу полицията, но и срещу площада, за да се създаде паника. Един от грузинците пита Мамулашвили в кого трябва да стрелят. Той отвърнал, че няма значение по кого и откъде ще стреляме,
трябва просто да се стреля от някаква тока, просто за да се посее паника“.

„Нямаше значение дали стреляме в дърво, барикади или в онези, които хвърлят коктейл Молотов, потвърждава друг наемник, важното бе да се създаде хаос“.

„Чуваха се викове, признава Александър. Имаше много ранени и убити. Първата и единствената ми мисъл беше да се махна колкото се може по-бързо, за да не ме забележат. Иначе щяха да ме направят на решето. Някой вече викаше, че стрелбата се води от снайперисти“.


Четири години по-късно Александър и двамата му колеги разказват, че не са получили и минимална сума за работата си. Те решили да разкрият истината и по тази причина, да разкажат кой ги е използвал и хвърли на произвола на съдбата. „В онзи момент аз не разбирах, не бях готов за това, но след това проумях. Използваха ни. И ни излъгаха“.

БГНЕС припомня интервюто на бившия командващ вътрешните войски на Украйна Станислав Шуляк, публикувано този септември от агенция РИА-Новости. Ето какво казва той дословно: „Аз лично знам, че организатори на това чудовищно престъпление бяха Парубий, Пашински и други. Повечето снайперисти бяха чуждестранни наемници“.

В момента Андрий Парубий е председател украинския парламент. По време на Евромайдана е координирал ежедневната му дейност, бил е ръководител на отрядите за самоотбрана на Евромайдана. Днес Сергий Пашински ръководи комисията по отбрана и сигурност в парламента. По време на Евромайдана е бил негов активист.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка