Вицепрезидентът откри изложба за историята на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България

Pan.bg 07 юли 2024 | 07:24 views (315) commentaries(0)
img Мечтая един ден България да има управленци, които да разберат същественото значение на трудово-производителните кооперации за възхода на българската икономика и за нейното устойчиво развитие

Pan.bg

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Държавна агенция „Архиви“ документална изложба, посветена на 105-годишнината на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България. В него членуват 111 кооперации и кооперативни организации и 14 регионални съюза, 18 са кооперациите на хора с увреждания.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„Преди много години мъдри и просветени хора са знаели колко важни са малките предприятия за създаващата се икономика на новата българска държава. Мечтая един ден България да има управленци, които да разберат същественото значение на трудово-производителните кооперации за възхода на българската икономика и нейното устойчиво развитие, да разберат философията на вашата дейност – когато хората са заедно, имат обща цел и си подават ръка, резултатите са на лице. Мечтая за управление, което ви подпомага“, посочи в приветствието си вицепрезидентът. Тя подчерта ренесанса на трудово-производителните кооперации не само в България, а и в Европа. „Когато големи предприятия фалираха за един ден по време на финансово-икономическата криза през 2008 г. и хиляди хора оставаха без поминък, благодарение на малките предприятия, обединени в кооперативи, икономиката не се срути окончателно“, заяви Йотова.

„Трудово-производителните кооперации се важни и заради креативността на хората, които работят в тях, и желанието им да бъдат в крак с времето. Важни са и заради своята философия на социалното и солидарността. С вашата дейност, амбиция и енергия се опитвате да се борите с чудовищните неравенства, да върнете балансите в социалните показатели и в регионално отношение – за съжаление, България все повече се превръща в държава на няколко града“, посочи вицепрезидентът. Тя отново увери Националния съюз на трудово-производителните кооперации в неизменната подкрепа на президентската институция.

В приветствието си Илияна Йотова поздрави за активната дейност и Държавна агенция „Архиви“. „Агенцията не е поредната административна структура, а място пазител на паметта. С изложбите, които представяте, приканвате тези, които вземат решенията за държавата, да ги видят, да прочетат важните уроци на тази памет. Стига да имат това желание“, заяви вицепрезидентът.

www.president.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Вицепрезидентът откри изложба за историята на Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка