Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал от инициативата „Подкрепи една мечта“

Pan.bg 30 май 2024 | 11:28 views (418) commentaries(0)
img Pan.bg

На 30 май, четвъртък, ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи, настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“.

От 19.30 часа, в Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще посрещнат близо 80 зрелостници от цялата страна. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Продуцентската компания Дрийм Тийм Груп за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието ще бъде актьорът Руслан Мъйнов. Изпълнителите, които ще подкрепят инициативата, са Орлин Павлов, „Дийп Зоун Проджект”, Елия, RIA, Мария Мутафчиева (Мери Бойс Бенд), DIA, „Юпитер 7“, Играта, Мойсей, Кристина Дончева, Дивна, „ЛаТиДа“, Тино, Мона, СкандаУ.

Партньори на Администрацията на президента за реализиране на инициативата са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Инициативата „Подкрепи една мечта“ е насочена към младежите, настанени в социални услуги за резидентна и приемна грижа. В 11-и и 12-и клас в средното училище те получават подкрепа и напътствия за своето личностно развитие чрез образование или работа. Младежите са насърчени в решението си да продължат своето обучение във висше училище или професионален колеж, както и получават съвети за избора на подходяща специалност. Те се запознават с възможностите за реализация на пазара на труда чрез конкретни предложения за работа.

В подкрепа на мотивацията за учене Администрацията на Президента отпуска еднократна стипендия за младежите от инициативата, които са приети да учат в университет или колеж. Финансова помощ за отличен успех получават и учениците от 12-и клас, които са настанени в социални услуги. Средствата за стипендиите за студенти и ученици се набират по време на дарителската кампания, която президентската администрация организира ежегодно.

www.president.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка