Otbrana.com: Правилникът на Информационния център на МО влезе в сила

Pan.bg 01 мар 2024 | 13:20 views (327) commentaries(0)
img Otbrana.com

От днес Информационният център на Министерството на отбраната е с нов правилник за устройството и дейността си. Документът е публикуван в Държавен вестник. Мисията на Центъра е да осъществява информационната политика на Министерството на отбраната чрез възможностите на печатни, аудио-визуални и електронни средства за масова комуникация, като реализира възложените му функции, определени с акт на Министерския съвет.

Според проекта, Центърът ще бъде организиран в ръководство и четири отдела: „Мониторинг”, ,,Планиране”, ,,Продукция ” и „Корпоративно осигуряване”. В рамките на отделите ще могат да се създават сектори. Ръководството се състои от директор, заместник-директор „Стратегически ефекти“, заместник-директор „Реализация“ и главен юрисконсулт. Общата численост на служителите е 58 щатни бройки.

Както стана ясно от заслушването в сряда на в Комисията по отбрана, директорът на Центъра вече може да започне реорганизацията и съответните назначения и преназначения. Готови са и длъжностните характеристики.

Определени са три функции на центъра. Първата е „Организиране и осъществяване на мониторинг и анализ на информационната среда за ефекта от провежданата информационна политика, включително за наличие на хибридни информационни атаки и дезинформационни кампании, насочени срещу въоръжените сили и срещу политиката за национална сигурност и отбрана“, втората - „Планиране на осъществяването на информационната политика на отбраната в интерес на изграждането и поддържането на модерни, боеспособни и мотивирани въоръжени сили, прилагайки Стратегията за стратегически комуникации и Плана за стратегически комуникации, изготвени в Министерството на отбраната“ и третата - „Организиране на продукцията на информационно съдържание, което разпространява чрез Военния телевизионен канал, вестник „Българска армия“ и чрез съвременните електронни форми на разпространение: уеб сайт, социални мрежи и софтуерни приложения“.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка