Тетевен отбеляза Деня на независимостта и 180 години от рождението на Георги Бенковски

Pan.bg 24 сеп 2023 | 17:56 views (251) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: Otbrana.com Снимка: otbrana.com

Сред организаторите и участниците бяха Съюза на офицерите и сержантите то запаса и резерва и Съюзът на ветераните от войните на България.

На 22 септември пред Паметника на загиналите във войните тетевенци в гр. Тетевен бе отбелязана 115-та годишнина от Независимостта на България, съобщават от Общината. Събитието премина със слово по повод празника и поднасяне на цветя пред монумента. Сред присъстващите бяха кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, председателят на ОбС-Тетевен - Мария Стойчева, представители на НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ и Съюза на ветераните от войните в Тетевен, ученици, учители, директори, възпитатели и деца от училищата и детските градини в Тетевен, ЦПЛР – Тетевен, политически партии, граждани и гости на града.

Малко по-късно в историческата местност „Костина“, курорта Рибарица, бе отбелязан двоен празник - Независимостта на България и 180 години от рождението на революционера Георги Бенковски. Събитието бе организирано от Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ – Тетевен и кметство Рибарица, с подкрепата на Община Тетевен.

Председателят на СОСЗР майор от запаса Благовест Пандурски поздрави събралите се и припомни исторически факти около двете бележите събития. Своите приветствия отправиха и кметът на Община Тетевен и кметът на Рибарица – Пенка Ганева, а специална програма изнесоха учениците от ОУ ,,Георги Бенковски“ - с. Рибарица. Сред присъстващите бе и зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски.

Пред паметника на Бенковски бяха поднесени цветя от името на Община Тетевен, ОбС - Тетевен, кметство с. Рибарица, СОСЗР – Тетевен, Айтос, Стара Загора и Троян, Съюза на ветераните от войните – Тетевен, ОУ ,,Георги Бенковски“ - с. Рибарица, СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, НЧ „Развитие 1931“ – с. Рибарица, ЦПЛР – Тетевен, политически партии и граждани. Цветя бяха поднесени и пред паметника на ген. Владимир Вазов в с. Рибарица.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка