Новите STEM технологии в образованието: ВМГ „Св. Николай Чудотворец“ – гр. Варна

Pan.bg 22 мар 2023 | 11:00 views (625) commentaries(0)
img Pan.bg

Академията за иновативни учители е проект на Издателска група "Просвета", който включва инициативи за подкрепа на българските училища за въвеждане и използване на иновативни практики в учебния процес.

Целта е чрез разнообразни инструменти със силна практическа ориентация да бъдат стимулирани креативността и свободата в образователната система, като в същото време се стъпи на работещите решения, идващи от професионалисти от системата.

Така успешните практики ще бъдат мултиплицирани и ще бъде даден сериозен принос към компетентностния подход в образованието.

Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ е най-голямото средно учебно заведение за подготовка на морски кадри в страната.

От учебната 2021/2022 година то е в списъка на иновативните училища. Въведени са нови учебни предмети, оборудването е модерно, а екипът – висококвалифициран и мотивиран.

Учителите успешно се справят с модерните технологии и пълноценно използват създадения STEМ център за постигане на педагогическите си цели. Те създават учебно съдържание, ориентирано към STEМ. Учениците се насочват към технологичната индустрия и професиите на 21 век.

/www.vmg.bg/

ВИДЕО: ВМГ „Св. Николай Чудотворец“ – гр. Варна

" target="_blank">

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка