Институтът по океанология с обществена поръчка за класов ремонт на научно-изследователски кораб "Академик"

Pan.bg 25 яну 2023 | 17:17 views (2194) commentaries(0)
img
Pan.bg

В електронната платформа за обществени поръчки ЦАИС ЕОП е публикувана документацията за процедура № 01142-2023-0001 за "Класов ремонт на Научно-изследователски кораб "Академик".

Прогнозна стойност на поръчката - 1 250 000,00 лева без ДДС, лице за контакт - Любомир Иванов Димитров, краен срок за получаване на оферти или заявления за участие 27 февруари 2023 г.

Предметът на обществената поръчка е компонент от реализацията на проект от Националната пътна карта за научна инфраструктура „Инфраструктура за устойчиво развитие в областта на морските изследвания и участие в европейската инфраструктура (EURO-ARGO) – МАСРИ”.

В момента ИО-БАН оперира изследователски кораб НИК „АКАДЕМИК“, собственост на Българска академия на науките.

Той се експлоатира от Института по океанология от 1985 г., като през изминалия период успешно е извършил повече от 250 изследователски мисии.

Част от целите на проекта ще бъдат постигнати чрез извършване на класов ремонт кораба, с което ще се гарантира безопасност и ефективност на полевите работи на Института.

При изпълнение на поръчката следва да се извърши класов ремонт на НИК „АКАДЕМИК”, съобразно изискванията на класификационната организация Български корабен регистър и Изпълнителна Агенция ИА –„Морска администрация”. НИК „АКАДЕМИК” е многоцелеви, универсален научно-изследователския кораб, предназначен за провеждане на научни изследвания на море.

Повече информация тук:

https://app.eop.bg/today/264038
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка