Посланикът на Египет Н. Пр. Халид Емара посети Пристанище Бургас

Pan.bg 19 ное 2022 | 06:38 views (766) commentaries(0)
img По-тясно сътрудничество между Пристанище Бургас и египетските портове пожела посланикът на Република Египет у нас Н. Пр. Халид Емара.

По време на опознавателната визита той се срещна с изпълнителния директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов. В срещата участваха председателят на Съвета на Директорите в пристанището Ивайло Тодоров и Мария Белколева, заместник-председател на СД на държавния оператор.

Развитието на Пристанищен район Бургас, възможностите в товарно - разтоварното направление, условията за круизен туризъм, плановете за разширение на Зоната за обществен достъп бяха сред обсъдените теми по време на разговорите.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

През бургаското пристанище се извършва внос-износ на различни товари от и за Египет, предимно износ на амониев нитрат и внос на техническа сол.

Република Египет има стратегическо положение между Африка и Азия с водния път през Суецкия канал, който свързва Средиземно море с Индийския океан през Червено море, а многомилионното население в страната представлява огромен пазар за различни стоки.

Посланикът сподели, че вижда голям потенциал в Пристанище Бургас и логистичните бази в града да се превърнат в хъб за стоки от и за Египет.

От Бургас стоките може да се движат към балканските страни и Европа и в посока Република Египет. Н.Пр. пожела да бъде разменена кореспонденция, да се направят опознавателни визити за обсъждане на възможностите за подписване на споразумение за сътрудничество между бургаското пристанище и египетските портове.

Посланикът сподели още, че желае да се търсят възможности за развитие на двустранните взаимоотношения в икономиката, в областите на зелена енергия, умни градове, размяна на селскостопанска продукция, културен и туристически обмен.

Н.Пр. Халид Емара беше приятно изненадан от подаръка – картина на Фара в пристанището, който е един от символи на Бургас и направи кратка разходка в най- бързо развиващата се част на града край морето - Зоната за свободен достъп.

/www.facebook.com/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Посланикът на Египет Н. Пр. Халид Емара посети Пристанище Бургас

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка