Фото-око: Морски квалификационен център към ТУ – Варна демонстрира виртуалния си симулатор в Румъния

Pan.bg 07 окт 2022 | 06:54 views (758) commentaries(0)
img Pan.bg

В Румъния екип от Морския Квалификационен и Изследователски център към ТУ Варна представи за пръв път разработен VR 360 гр. морски симулатор разположен във виртуалното пространство, където обучаем и аватар на истински инструктор се срещат по начин, по който го правят и на живо.

По този начин не е необходимо обучаемият да пътува до центъра за да бъде обучен. Инструкторът обяснява в тренажора всеки прибор, намиращ се на мостика и обучаемият може да се разхожда в 360 градусовия симулатор и да присъства на обучението онлайн, а от скоро вече може и офлайн (офлайн обучението се прави, когато приложението вече е изтеглено на устройството (таблет, лаптоп или GSM) и може да се прави дори без интернет връзка).

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Цялата разработка на VR 360 градусовото учебно обучение беше представена и презентирана на партньорите по проекта чрез високотехнологичните очила за виртуална реалност Meta Quest 2.

Демонстрацията предизвика страхотен интерес от технологията и от иновативния начин за обучение и отвори идеи за продължение на проекта и за нов още по-технологичен и бюджетен проект. Беше представена презентация какво е необходимо като софтуер и хардуер, за всеки инструктор, за да се създаде съответното обучение.

След впечатляващото представяне на екипа нa ТУ Варна бяха обсъдени с всички партньори и гости възможностите за съвместни бъдещи проекти, като по този начин ТУ Варна продължава да представя България, като високотехнологичен морски център, без аналог в България.

Беше също посетен и тренажорния комплекс на партньорите от Румъния, където бяха обсъдени възможностите за съвместна работа в бъдеще.

/www1.tu-varna.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Фото-око: Морски квалификационен център към ТУ – Варна демонстрира виртуалния си симулатор в Румъния

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка