Семинар за иновативни морски системи във ВВМУ

Pan.bg 26 май 2022 | 14:08 views (655) commentaries(0)
img Валерия Терзийска

Семинар в областта на морските информационни системи се проведе във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Форумът е по проект за интегрирана иновативна система за наблюдение на моторни лодки и малки кораби – I2VMS. В него участва фирма „Скортел“ – един от най-големите доставчици на морски телекомуникационни технологии.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Семинарът е с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021, в рамките на програма „Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

По време на форума бяха разгледани теми, свързани със системи, които са в експлоатация, и такива, които предстои да се развиват.

Сред тях са: Системата за наблюдение и управление на корабния трафик в българското крайбрежие на Черно море; Системата за проследяване на корабния трафик в българския участък на река Дунав, на която предстои модернизация; очакваното интегрирано морско наблюдение и др.

Бяха очертани перспективи за сътрудничеството на Морско училище със „Скортел“ във връзка с учебната база на ВВМУ; в областта на морските комуникации и навигацията; съвместни изследвания; изграждане на експериментална лаборатория за изследване на деформациите в транспортни обекти и съоръжения и създаване на прототипи на бордови системи.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Семинар за иновативни морски системи във ВВМУ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка