ПГРКК-Русе: Приключи проектът „Съживени моменти от историята на Русе – дигитален офис за учащи“

Pan.bg 24 яну 2022 | 10:48 views (957) commentaries(0)
img На 20 януари 2022 в STEM центъра на Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване бе поставен финалът на проекта „Съживени моменти от историята на Русе – дигитален офис за учащи“.

На събитието присъстваха о. р. майор Евгени Алексиев – ръководител на проекта, Таня Великова – директор на Държавен архив Русе, Десислава Василева – представител на Фондация „Русе – град на свободния дух“, Красимира Игнатова от Военен клуб Русе и Мартин Календжиев – председател на клуб „Традиция“.

В началото на церемонията бе връчен благодарствен адрес на директора на ПГРКК инж. Ивелина Георгиева, както и сертификат на Венцислав Ралчев – преподавател по история, под чието ръководство преминаха дейностите по проекта.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Всички участвали ученици получиха специален сертификат и по един екземпляр от изданието „Русенските военни части по време на Втората световна война“, което представлява специално публикувано историческо проучване на снимки от три изключително ценни фотоалбума от него период.

В същия ден във фоайето на гимназията бе подредена и изложба, включваща подбран, обработен и подготвен по проекта снимков материал, както и интересни факти от времето на събитията и от реализацията на проекта.

Началото на проекта „Съживени моменти от историята на Русе – дигитален офис за учащи“ бе дадено през месец март 2021 година. Проектът бе част от инициативите, посветени на 80-тата годишнина от подписването на „Крайовската спогодба“ и 75-годишнината от края на Втората световна война и бе осъществен по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Основни участници по проекта бяха Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване и Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“. В организацията и реализацията на проекта двете училища си партнираха с Държавен архив – Русе, Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе, чрез своя клуб по интереси „Родолюбие“ и Военен клуб – Русе.

В продължение на 8 месеца бяха реализирани дейности, целящи създаване, популяризиране и съхраняване на исторически документи, свързани с мисията на Пети пехотен дунавски полк в годините 1940-1944.

/www.pgrkk-ruse-bg.net/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПГРКК-Русе: Приключи проектът „Съживени моменти от историята на Русе – дигитален офис за учащи“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка