Отбелязване Деня на ООН в ПГРКК-Русе

Pan.bg 27 окт 2021 | 13:46 views (432) commentaries(0)
img Pan.bg

С различни презентации по важни теми бе отбелязан Денят на ООН – 24 октомври, в ПГ по речно корабостроене и корабоплаване в Русе.

В часа по Философия учениците от 9 а клас, с помощта на г-жа Лиляна Божанова-преподавател по Български език и литература, и Обществени науки и гражданско образование, представиха материалите, които бяха подготвили за ролята и структурата на ООН, за основните насоки в работата на организацията – мир и сигурност, права на човека, околна среда, хуманитарни кризи, международно право и други.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Особено внимание бе обърнато на правата на жените, климатичните промени и борбата с глада по целия свят.

Денят на ООН се отбелязва всяка година на 24 октомври. Провъзгласен е като ден на ООН с Резолюция №168 на Общото събрание на ООН през 1947 г. През 1971 г.

Организацията на Обединените нации е най-голямата универсална международна организация, създадена през 1945 г. от 51 страни с цел поддържане и укрепване на международния мир, сигурността, развитието на сътрудничеството между държавите. Един от първите документи на ООН е приет през декември 1948 г. – това е Всеобщата декларация за правата на човека.

Днес в ООН членуват 193 държави, като всяка от тях е член на Общото събрание на ООН и притежава един равен глас с всички останали. Главните органи на ООН са Общото събрание, Съветът за сигурност, Икономическият и социален съвет, Съветът по попечителство и Международният съд.

България става член на ООН на 14 декември 1955 година.

/www.pgrkk-ruse-bg.net/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Отбелязване Деня на ООН в ПГРКК-Русе

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка