Бургас вече има "Морски подлез"

Pan.bg 12 сеп 2021 | 11:13 views (1677) commentaries(0)
img Радостин Рачев

Бургас вече има „Морски подлез“, след като пешеходното пространство в района на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в ж.к. „Славейков“ е преобразено в истинско произведение на изкуството.

Зад добрата инициатива стоят младежите от Фондация „ПОдЛЕЗНО“, ученици от 12 клас на 51 СУ „Елисавета Багряна“ - София и бургаските доброТворци, които за около 3 седмици превърнаха съоръжението в морски свят.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

"Благодаря ви за добрата инициатива, която преобрази изцяло това пространство, защото тук минават много млади хора и студенти, бъдещи инженери, бъдещи лекари и преподаватели. Сега ще им бъде много по-приятно да пресичат тук“, заяви кметът Димитър Николов.

На събитието присъства и ректорът на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р Магдалена Миткова, която сподели, че пространството е станало много артистично, което предразполага за бъдещи инициативи на студентите от университета.

Активните млади хора претвориха пространството в подводен свят, който съчетава безопасното и приятно пресичане, и прави връзка между изкуството и градската среда.

Сега бургазлии ще могат да се „потопят“, пресичайки подлеза от едната до другата страна, в компанията на множество морски обитатели – дружелюбни делфини, златни морски кончета, любопитни тюлени и други. Младежите се надяват това да е поредната успешна инициатива, която да вдъхновява и да превръща Бургас в един по-красив, младежки и иновативен европейски град.

Подлезът е изрисуван по проект „проСТРАНСТВАМЕ“ по програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“ и съдействието на Община Бургас.

/www.burgas.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Бургас вече има "Морски подлез"

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка