Инициативи от морски клуб „Приятели на морето“ – Варна през 2021 г.

Pan.bg 18 апр 2021 | 13:42 views (326) commentaries(0)
img Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна и през 2021 г. планира дейности по проект „Партньорство за чиста и красива България“, част от програма _МЯСТО България.

Каним всеки, който желае да се включи във:

1. Фото-лов на тема „На каквото си постелеш, на това ще легнеш“

Целта е идентифициране на нерагламентирани сметища по Северното българско черноморско крайбрежие и да изпратим сигнал към местните власти и отговорните институции – От 15 април до 31 август 2021 можете да изпращате вашите фотографии на ел. адрес: seaclub2@gmail.com или да ги донесете в офиса на Клуба на ул. „Сава Радулов“ 14, Варна. Фотографиите трябва да са придружени с информация за мястото, което сте заснели.

2. Неформални обучения за включване на доброволци в предстоящите кампании по плажовете и морето – м. май 2021 г. Заявки за участие изпратете до края на м. април на ел. адрес: seaclub2@gmail.com

3. Осем кампании по градските и дивите плажове „Морето не е за една ваканция“. На плажуващите ще бъдат раздадени хартиени торби за отпадъци с прости стъпки, които да спазват с цел запазване чистотата на плажовете и морето – юни – септември 2021 г.

4. Почистване под вода дъното пред плаж Романтика и в района на две градски буни. Това ще осъществят доброволци с водолазна правоспособност под ръководството на инструктори-водолази. Събраните отпадъци ще бъдат транспортирани до законно за изхвърляне им място – юни – септември 2021 г.

5. Среща с представители на местните власти за предприемане на мерки за намаляване степента на замърсяване на плажовете и морето – септември 2021 г.

За допълнителна информация – Дарина Иванова, 0889818727

Българска национална асоциация по подводна дейност /www.bnaua.org/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка