Срокът за плащане на такса смет за първото тримесечие може да се удължи с 2 месеца

Pan.bg 31 мар 2020 | 17:31 views (225) commentaries(0)
img
dariknews.bg
Срокът за плащане на такса смет за първото тримесечие на 2020 г. може да се удължи с два месеца - до 30 юни, съобщи на страницата си във Фейсбук зам.-кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов.
Доклад за промяната вече е внесен в Столичния общински съвет от Барбалов, като зам.-кмет по финансите и от общинските съветници Николай Стойнев и Георги Георгиев. Предложението трябва да бъде обсъдено и прието от СОС на сесията, насрочена за 16 април.
Промяната на сроковете за местните данъци и такси се прави, за да се облекчат собствениците на жилищни и други имоти, които изпитват затруднения, заради наложеното извънредно положение в страната.
Както е известно вече, с два месеца - до 30 юни се удължава и срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и МПС ще са с 5 процента отстъпка, ако се платят в пълен размер. Удължаването на срока за плащане с отстъпка се направи, за да няма струпване на хора пред касите на районните отдели "Общински приходи".
Дончо Барбалов припомня, че най-удобният и безопасен начин за плащане е през портала на Столична община, на следния електронен адрес: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf.
Плащания могат да се правят и през финансовите посредници, с които Столична община има договори за разплащане на местни данъци и такси.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker