Дават дистанционни консултации на денонощен телефон за жертви на домашно насилие

Pan.bg 30 мар 2020 | 12:42 views (122) commentaries(0)
img
news.bg
Приемната за жертви на домашно насилие в УМБАЛСМ "Пирогов" предоставя консултации дистанционно на денонощната линия за обслужване при кризи - 0700 40 150, съобщиха от лечебното заведение.
Статистиката показвала завишаване на броя на жертвите на домашно насилие.
От болницата посочват, че в тези трудни време на социална изолация, тревога, страх и несигурност хората се сблъскват в по-голяма степен с тези негативни емоционални състояния и трудно откриват пътя за справяне с тях.
В резултат избират дисфункционални поведенчески модели, които рефектират върху най-близките в дома. Нарастват напрежението и насилието в домовете.
Настоящата телефонна линия е дистанционна форма на помощ, предоставяна от "Приемна за жертви на домашно насилие" в рамките на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".
Жертвите на домашно насилие може да потърсят консултантите на "Психологичната телефонна линия за обслужване при кризи". Те изслушват и правят оценка на ситуацията, съдействат за помощ от органите на реда, помагат за съставяне на план за безопасност, подпомагат процеса по защита на правата на нуждаещите се.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker