Банковият обир в столицата е извършен с пистолет играчка от мъж с психично заболяване

Pan.bg 15 фев 2020 | 21:34 views (215) commentaries(0)
img
frognews.bg


Софийският районен съд остави за постоянно мъжа, който обра банковия клон на столичния булевард ”Цар Борис III” на 12 февруари.

Съдът потвърди, че извършител е Константин Чапкънов. Той е нахлул в обекта с маска, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута. В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет, съобщава БГНЕС.

Извършителят страда от параноидна шизофрения и има Хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви един от адвокатите на обвиняемия Данаил Григоров. Пред него той е заяви, че заболяването му не е позволявало да прецени действията си. Другият адвокат - Филипов призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства.

„Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се е намирал в постоянно разстройство на здравето“. Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.

Обвиняемият не е дал самопризнания, а само предварителни сведения в коя кофа е изхвърлен пистолетът и маската. Част от парите са оставени в ателие, разказа прокурор Чудомир Спасов. Синът на скулптора Георги Чапкънов - Константин е завел полицаите до контейнера, в който е изхвърлил пистолета играчка, с който в сряда обрал банка. Там бил и чорапът, който той нахлузил на главата си при грабежа. По време на обира камери заснели лицето на Константин, което се видяло добре, тъй като чорапът на главата му се скъсал, а и без друго прозирал. След това мъжът бил разпознат от служителки на банката. Докато извършвал грабежа, Константин Чапкънов не носил ръкавици и оставил отпечатъци. След като заплашил служителките на касите в банката, те успели да го изиграят. Дали му плик с маркирани пари, чийто серийни номера вече били записани.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker