Зеленски: Планът за действие ще бъде внесен в Руската федерация, за да се отчете краят на войната на втората среща на върха

Pan.bg 16 юни 2024 | 17:45 views (391) commentaries(0)
img
пан.бг

Зеленски: Планът за действие ще бъде внесен в Руската федерация, за да се отчете краят на войната на втората среща на върха
Катерина Тищенко — събота, 15 юни 2024 г., 19:31 ч.

Володимир Зеленски на срещата на върха за мира, снимка OP

Президентът Володимир Зеленски каза, че планът за действие, договорен на срещата на върха за мира, ще бъде представен на представителите на Руската федерация, така че истинският край на войната да може да бъде записан на втората среща на върха за мира.

Източник: речта на Зеленски на първата пленарна сесия на срещата на върха за глобалния мир

Пряка реч: „Сега тук няма Русия. Защо? Защото, ако Русия се интересуваше от мир, нямаше да има война. Трябва да решим заедно какво означава справедлив мир за света и как той може да бъде постигнат по наистина траен начин Харта ООН е основата за нас.

И тогава, когато планът за действие е на масата, съгласуван от всички и прозрачен за народите, тогава той ще бъде съобщен на представителите на Русия, така че на втората мирна среща да можем да отчетем истинския край на войната. ."

Подробности: Зеленски отбеляза, че на срещата на върха присъстват 101 държави и международни организации.

"Успяхме да избегнем едно от най-ужасните неща - разделянето на света на противоположни блокове. Има представители от Латинска Америка, Африка, Близкия изток, Азия, Тихоокеанския регион, Северна Америка, религиозни лидери. 101 участници. И никой няма привилегията да решава вместо друг. Това е истинската многополярност“, каза той.


Зеленски добави, че всяка държава, която не е представена на срещата на върха, „но която споделя същите ценности на дела и думи, ще може да се присъедини към нашата работа в по-нататъшните етапи на Формулата за мир“.

"Самата идея за война вече е загубена. Путин трябва да премине от езика на ултиматумите към езика на световното мнозинство, което иска справедлив мир", каза още президентът.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка