Най-богатите семейства в света назоваха по-голяма заплаха от конфликта в Украйна

Pan.bg 23 май 2024 | 09:31 views (675) commentaries(0)
img
pan.bg

Най-богатите семейства в Съединените щати и Югоизточна Азия посочиха увеличаването на данъците като най-голямата си заплаха през следващите пет години. Това се доказва от резултатите от проучване на UBS Group AG за семейни компании, създадени от „най-богатите кланове в света“, за да управляват богатството си, съобщава Bloomberg. https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-22/billionaire-family-offices-in-us-southeast-asia-say-higher-taxes-are-top-risk?srnd=homepage-europe

Проучването е проведено от януари до март 2024 г. В него са участвали 320 души. Средният нетен доход на всяко домакинство, изследвано от UBS Group AG, е 2,6 милиарда долара.

73% от участниците в проучването от САЩ и 59% от Югоизточна Азия посочват увеличаването на данъците като основен риск през следващите пет години. Сериозният геополитически конфликт е посочен като най-значимия риск от 55% от домакинствата в Съединените щати и 52% в Югоизточна Азия.

В същото време по-малко от половината от анкетираните смятат военните конфликти за най-значим проблем, въпреки палестинско-израелския конфликт или конфликта в Украйна.

По данни на Bloomberg, проучването е проведено на фона на правителствата по света, които се стремят да увеличат печалбите от доходите на „свръхбогатите“ хора.

Източник: gazeta.ru Снимка: Shutterstock

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка