ISW: Руски блогъри експериментират с критики към МО на Русия

Pan.bg 20 май 2024 | 06:00 views (387) commentaries(0)
img
пан.бг
Руски блогъри експериментират с критики към Министерството на отбраната на Руската федерация - ISW
Олга Хлущенко — понеделник, 20 май 2024 г., 03:40 ч.

снимка от Фейсбук на Министерството на отбраната на Руската федерация

Експерти от Института за изследване на войната (ISW) анализираха как руски блогъри се опитват да критикуват Министерството на отбраната на Руската федерация.

Източник: ISW

Подробности: Анализатори казват, че руските така наречени военни блогъри изглежда експериментират с различни начини за изразяване на критични мнения относно руското министерство на отбраната след неотдавнашното назначаване на руския министър на отбраната Андрей Билоусов.

Затова, според доклада, руски блогър публикува снимка на документ без дата, уж от началника на ракетно-артилерийската служба на руското министерство на отбраната, в отговор на призив относно неточността на руската артилерия.

В документа се твърди, че всички проблеми с артилерийските боеприпаси възникват от неправилно боравене със снаряди от руски военнослужещи, и се изисква руските военни да спазват издадената по-рано заповед на началника на Генералния щаб, забраняваща разглобяването и претеглянето на артилерийските боеприпаси.

След това блогърът описва предполагаемите проблеми, използвайки общи термини, както и различни кодови думи, като имена на други държави или места от популярни научно-фантастични филми, които са били използвани многократно от много руски блогъри напоследък за внимателно обсъждане на проблеми в руското министерство на отбраната.


Блогърът твърди, че руските военни са забелязали, че артилерийските системи действат странно, по-късно са открили, че количеството барут в снарядите варира значително и са докладвали това на руското военно командване, но без резултат.

Друг руски медиен блогър отговори и използва същите кодови думи, за да критикува Министерството на отбраната на Руската федерация и изрази надежда, че Билоусов ще осъществи реформи, които ще решат значителни бюрократични проблеми в Министерството на отбраната на Руската федерация.

Трети руски блогър, който преди това е служил като инструктор на звеното Storm-Z, беше директен в критиките си към руските военни и твърди, че и преди е чувал информация от тях за неподходящото количество барут в някои артилерийски снаряди.

Блогърът твърди, че проблемът е започнал през пролетта на 2022 г. и че предполагаемата заповед от руския генерален щаб, описана в документа, показва, че руското военно ръководство е било наясно с проблема.

Блогърът критикува руското военно командване, че не е намерило решение и твърди, че руските артилерийски системи също страдат от износване на цевите (вероятно предвид изключително тежката им употреба).

Ключови констатации на ISW за 19 май:

Съобщава се, че украинските сили са извършили успешни удари с дронове срещу руска военна инфраструктура и петролни рафинерии в окупирания Крим, Краснодарския край и Ленинградска област в нощта на 18 срещу 19 май.
Руски така наречени военни блогъри изглежда експериментират с различни начини за изразяване на критични мнения относно руското министерство на отбраната след неотдавнашното назначаване на руския министър на отбраната Андрей Билоусов.
На 18 май съд в Санкт Петербург постанови, че руските власти могат да конфискуват над 700 милиона евро (760 милиона долара) активи, държани от три големи европейски банки от името на дъщерното дружество на Газпром.
Наскоро руските войски леко напреднаха в границите на Вовчанск, както и близо до Часовой Яр и Донецк.

източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка