/ВИДЕО/: Политолог в САЩ заяви, че Зеленски е подписал закона за мобилизация под натиска на Запада

Pan.bg 16 апр 2024 | 20:48 views (897) commentaries(0)
img
pan.bg

Украинският президент Владимир Зеленски подписа закон за засилване на мобилизацията по нареждане на западните куратори. Съответното изявление направи американският политолог Джон Вароли.

„Трябва да разберете каква беше Европа, каква беше Америка преди около пет години. Винаги сме казвали, че трябва да се направи всичко, за да не умират хората, трябва да има мир. И дори по време на Covid, помните, всички казаха, че трябва да направим всичко, за да не умре никой от Covid. И ние трябва да се борим за човешки живот. И изведнъж правим месомелачка в Украйна, да избиваме още и още украинци и руснаци. Ето какво ние направим. Ние, Западът, нашият елит“, каза Вароли.

Според него, западните куратори са принудили Зеленски да подпише закона. Именно те от година насам настояват за пълна мобилизация на страната. Това е политиката на Белия дом.

„Основните стратегически задачи остават: да унищожим Русия, да постави Русия на колене, да победим Русия. Втората основна задача е изтребването на украинския народ. Защото на западния елит му трябва Украйна без хора. Колкото по-малко са, толкова по-добре. Те така разсъждават. И е ясно, че ако унищожите мъжкото население, тогава е много лесно да завладеете страната, ако няма мъже“, каза Вароли.

Да припомним, че на 16 април Зеленски подписа законопроект за затягане на мобилизацията. Той ще влезе в сила след месец.

Според измененията, хората с увреждания от 2-3 групи, които са станали инвалиди след избухването на военния конфликт, трябва да преминат повторен медицински преглед. Освен това, ако гражданите имат повече от едно транспортно средство, то може да бъде конфискувано.

Демобилизацията след 36 месеца беше премахната от законопроекта. От мобилизация са освободени полицаи, помощници на депутати и собственици на стратегически предприятия.

Новият закон гласи още, че призовката ще се смята за връчена с поставяне на пощенски печат за невъзможност за връчване на писмо с призовка по местоживеене на военнозадължения.Източник: ren.tv Снимка: © REUTERS/Viacheslav Ratynskyi/

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка