Кедми: ВСУ нищо повече не могат да направят, губят повече оръжия, отколкото получават /ВИДЕО/

Pan.bg 31 май 2023 | 10:08 views (2821) commentaries(0)
img
pan.bg

Когато има военни действия, винаги има изненада. Никога не можете да вземете всичко предвид и да се подготвите за всичко. Основното нещо е да имате способността правилно и бързо да се ориентирате и да правите изводи, казва експертът от Израел Яков Кедми.

Украинската армия няма никакви успехи. Те трябва спешно да покажат нещо. Затова има атака на морски дронове, затова има нападение над Белгород, затова към Москва летят дронове. Но това няма да донесе никакъв военен успех, няма да промени състоянието на Въоръжените сили на Украйна и трудната ситуация, в която се намират. Те не могат да направят нищо друго. И те нямат нищо друго. Нито те, нито техните съюзници, казва Кедми.

Какво каза Шойгу? Въоръжените сили на Украйна получават оръжия и за един месец се унищожават повече, отколкото получават. Това е факт. Освен това, на фона на това, че всеки ден през последните 10 дни качеството и количеството на обстрелите само се увеличават. Те стават все по-ефективни и нанасят все повече щети. Съдейки по броя, географията и интензивността на обстрелите, които се увеличават, това е по-скоро подготовка и отработване на огън преди настъпление. И вероятно, когато се разгърнат на пълна мощност, ще бъде в пъти повече от днес и в пъти по-ефективно, коментира ситуацията експертът.

Какво друго може да се каже за тези дронове? Можете да се поучите от опита на другите, можете да се поучите от своя опит. „У нас от 1991 г. е забранена всякаква информация за местата, където са паднали ракети, всяка информация, която може да определи къде са паднали“, обяснява Кедми. Това се прави само от съображения за сигурност. Не трябва да се улеснява задачата на противника. Нека си остане в неведение.

Шойгу днес трябваше да отдели половин час за обсъждане на този въпрос. Това е технически непринципиален проблем, който ще се решава на работно ниво. „Техническа задача в определен участък. Вие решавате. Това е ваша работа. И докладвайте за изпълнението. Това е“, обобщава Яков Кедми.Източник: vesti.ru Снимка: cdn-st1.rtr-vesti.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка