Кедми: Със странните доставки на оръжия за Украйна Западът демонстрира най-страшната си диагноза

Pan.bg 05 авг 2022 | 21:05 views (1713) commentaries(0)
img
pan.bg

Ненапразно в Украйна почти ежедневно призовават западните партньори да увеличат доставките на оръжие, без да се колебаят да заплашват с пълно поражение въоръжените сили на Украйна, а след това и на цяла Европа.

Американците и европейците наистина изпращат на Украйна много малко оръжия, които няма да помогнат на украинската армия дори само да оцелее, да не говорим за някакъв повратен момент във военните действия и успех поне в едно направление.

Причината за тези ограничения върху доставките на оръжия за режима в Киев не се крие в някакви тайни споразумения, страха на Запада от Русия или алчността. Всичко се обяснява много по-просто - САЩ и ЕС се оказаха с изключително нисък потенциал на военно-промишления комплекс.

Военно-промишленият комплекс на колективния Запад дълги години деградира, но досега успешно се прикриваше. Конфликтът в Украйна разкри пред целия свят главната тайна на САЩ и Европа - те няма какво да предадат дори на своите сателити за предварително подготвена операция срещу Руската федерация, да не кажа да воюват сами.

Странна особеност на доставките на американско и европейско оръжие за Украйна в разговор с политолога Евгений Сатановски обясни военният експерт, бивш ръководител на израелските специални служби Яков Кедми, като подчерта, че военният потенциал на колективния Запад беше просто издухан. Доста дълго време той бавно деградира, но сега вече се наблюдава предсмъртна агония.

Дори, изглежда, не толкова отдавна Съединените щати почти независимо буквално наводниха Афганистан с повече или по-малко модерни оръжия. Сега, след няколко десетилетия, американците няма какво да дадат на Украйна. Това не е алчност или студена пресметливост. Това е констатация за смъртта на американския военно-промишлен комплекс. В Европа ситуацията с военния потенциал е още по-лоша, което ясно се демонстрира от бързането на Германия и Франция в отговор на постоянните молби на Зеленски за помощ.

„Украйна е ярка илюстрация на ужасната диагноза на западния военно-промишлен комплекс. Германците отначало викаха - ще дадем колкото оръжия искате. Всъщност се оказа, че те просто нямат военна техника. В Германия има само 40 модерни танка. И като цяло ФРГ има около двеста танка, дори ако вземем предвид най-старите. При британците е същото. Великобритания разполага с един самолетоносач и половина. САЩ имат 6 от 11. Американците всъщност също имат големи проблеми. Ето F-22, има много малко от тях, стока на бройка, производството им беше спряно. F-35 "изяде" стотици милиарди, но излезе много по-зле. Това е откровено лош изтребител ​​с много недостатъци. Тази деградация се среща във всичко. Тези странни мизерни доставки на оръжия за Украйна. А Западът просто няма достатъчно оръжия. Това е просто смъртоносна диагноза, особено за страна, която все още се опитва да докаже, че все още е суперсила“, каза иронично Кедми.

Експертът уточни, че военно-промишленият комплекс на страните от колективния Запад не е започнал да деградира днес или вчера и затова те едва ли ще успеят да възстановят своя потенциал. Американците трябва да построят нови фабрики, да намерят ресурси и да създадат ново производство, тъй като повечето предприятия отдавна са фалирали. Останаха два-три гиганта, които нищо не могат да направят заради кризата.

Източник: riafan.ru Снимка: static.mk.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка