За новите заместник-министри на отбраната

Pan.bg 04 авг 2022 | 15:34 views (916) commentaries(0)
img pan.bg
Източник:Otbrana.com


Премиерът назначи 25 заместник-министри. В Министерството на отбраната са назначени Катерина Граматикова и Теодора Генчовска. Те бяха обявени от министъра на отбраната Димитър Стоянов още на 2 август на тържествената церемония по приемането на длъжността.

Катерина Граматикова притежава юридическо образование, специализирала е Общностно право на конкуренцията към King’s College, Лондон, и Корпоративно право на Съединените щати и Международно регулиране на търговията към Бостънски университет, филиал Лондон. Работила е в Комисията за защита на конкуренцията, както и в адвокатско дружество. От декември 2021 г. до момента е била началник на политическия кабинет в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.


Теодора Генчовска е заемала поста министър на външните работи през периода декември 2021 г – август 2022 г. Професионалната й кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел „НАТО и Европейски съюз“ в Министерството на отбраната. Била е съветник по отбраната последователно в Постоянното представителство на Република България в ЕС и Постоянната делегация в НАТО.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка