Експерт: Анкара планира след 20 години да получи лоялни елити в страните от бившия СССР /СНИМКИ/

Pan.bg 28 яну 2022 | 21:11 views (781) commentaries(0)
img pan.bg

Турция ясно знае своята цел под формата на "Великият Туран" и постепенно се придвижва към нея.

Турските власти продължават да се стремят към създаването на "Великия Туран". В същото време Анкара предприема действия прагматично и за в бъдещето. Това мнение е изразено от тюрколог, старши научен сътрудник в ИМЭМО РАН на името Е. М. Примаков, доцент Владимир Аватков. Думите му се цитират от агенция SM-News.

image

Ученият припомни, че интересите и ценностите определят цялата световна политика. Русия трябва да разработи ясна и прозрачна стратегия за взаимодействие с държавите от бившия Съветски съюз. В същото време икономическият аспект на отношенията е важен, но трябва да се обърне внимание и на междуличностните връзки, които постепенно изчезват. Такова развитие на събитията е в полза само на Турция, която в бъдеще ще се опита да получи лоялни елити в държавите от постсъветското пространство.

image

Владимир Аватков смята, че когато планира стратегия за отношения с тези страни, Русия трябва да разбере какъв резултат иска да получи от това взаимодействие след 20 години. Турция ясно знае своята цел под формата на "Великият Туран" и постепенно се придвижва към нея.

Руската федерация, от друга страна, поддържа връзки въз основа на историческо общо минало. Тези връзки обаче може скоро да бъдат прекъснати, тъй като в района на страните от бившия СССР се появяват други цивилизации и се провежда работа с обществено-политическото съзнание.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка