Наталия Нарочницкая: Либералната система трябва да признае своите грешки

Pan.bg 11 май 2021 | 21:04 views (576) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: /Поглед.инфо/

Френските военни в свое колективно писмо предупредиха президента на Франция Еманюел Макрон за високата вероятност страната да се разпадне. Те напомниха за убийството на учителя Самюел Парли от чеченеца Абдулах Анзоров, който живее във Франция от 2008 година. Военните виждат заплаха в огромното количество мигранти с радикални възгледи, които установяват в отделни райони своите правила, противоречащи на конституцията. Според военните, всичко това може да доведе до гражданска война. За това съобщава списание „Вальор Актюел“.

Ситуацията с мигрантите във Франция е много сложна. Работата е там, че там са много и виновно за това е френското крайно либерално законодателство. Правителството позволява докарването на цялото семейство на мигранта. Да допуснем, че човек е получил разрешение да влезе за работа. Година по-късно може да доведе жената, майка си, племенниците си и така нататък. Тези хора не работят и никога няма да работят, те имат ниско културно равнище. Мигрантите-професори, например, никъде и никога не създават никакви проблеми. С тях си сътрудничат нормално, те стават пълноценни граждани.

В тази ситуация се оказва, че мигрантите са много и те вече не се интегрират. Те формират анклав на своята цивилизация. А именно на най-ниско културно равнище тяхната цивилизация се отличава по социалния модел на поведение. И проблемът е в това. Те имат друго отношение един към друг: вътрешните кланови връзки са над вертикалните (отношението към държавните органи и другите граждани). Проблемът се заключва в това. Когато са много, те започват да изпитват своята сила, да предизвикват останалите.

Парижката Света Богородица се подпали на три места, което очевидно е палеж. Това беше предизвикателство срещу символ на християнската европейска католическа цивилизация, срещу културата на Франция. Всъщност Джамията Света Богородица не е утопия, ако продължава настоящата законодателна политика.

А мигрантите престанаха да се интегрират и живеят в затворените си кланове. От една страна те искат да идват заради благоприятните условия за живот. Те знаят, че отиват в дълбоко либерална страна, където гей-парадите са нормални. Мигрантите мразят това, но чакат своя час.

Съгласна съм с мнението на военните, публикувано в напълно не радикалното, уважавано, но консервативно списание „Вальор Актуел“. Повечето читатели в коментарите изразиха мнение, че въпросното писмо отразява мнението на повечето французи, които се страхуват да се изкажат заради политическата коректност.

Къде е проблемът
още? В идеологията. Либералната идеология стана толкова догматична, колкото по време на залеза на СССР беше комунистическата идеология в ЦК на КПСС. Мнението се заключва в това, че цивилизацията зависи от законодателната власт и от материалната сфера. Комунистите смятат, че ако се даде на всички еднакво парче хляб и възможности, то няма да има никаква разлика между мюсюлмани и християни. Либералният запад сега реши да даде на всички еднаква демокрация и разчита, че това ще уравни всички.

Всъщност това, което определя цивилизацията, е вярата, отговорът на основните въпроси: какво е Бог, космосът, човекът, дългът към Бог и хората. Всичко това формира отношението на хората един към друг, връзката между мъжа и жената и етиката на тези отношения. Неслучайно мигрантите в Германия тормозят жените, които според тях не трябва да ходят сами по улиците, при това по къси панталонки.

Либералната система трябва да си признае, че възприема грешни подходи към ситуацията. Не е необходимо да се затварят границите, но законодателството трябва да вземе предвид, че човек може да дойде на работа, придобивайки правата на коренното население за определен период и да напусне. Уви, нещата вече са отишли твърде далеч, така че опасността съществува. Виждали сме ужасни терористични атаки. Има места, в които е невъзможно да влезете, където имате усещането, че сте в Мароко, а не в Париж.

Ключът е да признаете проблема и да го идентифицирате правилно. Ако това не се случи, ще има лоши последици. Докато не се признаят. Само да се крещи, че всички трябва да бъдат изгонени, е маргинален и жесток подход. Хората, които изразяват такова мнение, са определяни за радикали, расисти. Въпреки че, когато нямаше толкова много мигранти, никой не изпитваше негативни чувства към тях. Но сега ситуацията е такава, че населението се заменя с друга цивилизация, която не се интегрира.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка