Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(http://pan.bg/gallery/albums/userpics/12556/Rus_Arktika.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Русия ще продължи да развива военна инфраструктура в Арктика

Pan.bg 21 апр 2021 | 16:47 views (655) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: /Поглед.инфо/

Русия ще продължи да развива военната си инфраструктура в Арктика и на брега на Северния ледовит океан, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на заседанието на борда на министерството във вторник.

"Важно е да се каже, че Северният флот непрекъснато практикува наемане на бойна авиация от летищата на арктическите архипелази. Военната инфраструктура продължава да се развива на арктическите острови и бреговата линия на Северния ледовит океан", каза министър Шойгу.

Русия завършва строителството на летището Темп на архипелага на Новосибирските острови, добави шефът на отбраната.

„Изгражда се кантон за третата дивизия за противовъздушна отбрана в населеното място Тикси в Република Саха (Якутия)“, отбеляза Сергей Шойгу.

Шефът на отбраната припомни, че на летището в Нагурска на остров Александрова земя е завършено изграждането на писта с дължина 3 500 метра, която позволява приемането на всички видове самолети.

Министърът на отбраната също високо оцени резултатите от арктическата експедиция на Северния флот, при която три ядрени подводници изплуваха изпод леда в ограничено пространство за първи път в историята на руския флот.

Както каза Шойгу, персоналът на флота демонстрира висок професионализъм в разполагането на Арктика.

"В експедицията участваха над 600 военни и цивилни служители и около 200 предмета въоръжение и военна техника", разказа той.

"Военнотранспортните самолети изпълниха над 66 полета за осигуряването му", добави шефът на отбраната.

Руският Северен флот традиционно обръща голямо внимание на научните изследвания, посочи Шойгу.

"Съвместно с Руското географско общество миналата година бяха изследвани обекти на архипелага Нова земя и във водите на Северния морски път", заяви той.

"В резултат бяха открити над 120 експоната с историческо значение. Те ще бъдат предадени на водещи руски музеи", каза министърът на отбраната.

"Тази година ще продължим тази работа", заключи Шойгу.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка