Политолог разкри американската схема за скрита подготовка на атака срещу Руската федерация

Pan.bg 15 яну 2021 | 18:19 views (1356) commentaries(6)
img
pan.bg
Политологът Евгений Сатановский призова руското ръководство да се подготви за американски провокации в Арктика и Тихия океан, както и в Черно море. Специалистът изрази увереност, че потенциалната война между Русия и САЩ всъщност е много по-близка, отколкото изглежда на пръв поглед. Това според Сатановский показва и фактът, че НАТО работи активно, за да включи в своята система неприятелските към Руската федерация страни, намиращи се в близост до нея. Това включва Грузия и Украйна, които, макар и да не са членки на Алианса, се разглеждат от Запада като лоялни съюзници. Забележително е също, че Вашингтон използва хитра схема на скрита подготовка на атака срещу Русия. Тъй като американците не искат да бъдат изправени пред обвинения за развръщане на военен конфликт, те прехвърлят оборудване и персонал в определени страни под предлог на учения, отбелязва политологът. В същото време, след маневрите, по-голямата част от американските военни по правило не се връщат у дома, оставайки на място, докато не бъдат получени съответните заповеди. „Защо американските ударни дронове ще бъдат базирани на румънска територия? Да не би, за да се нанесе удар по Приднестровието, случайно, като първа цел. Да, Донбас е далеч, а Приднестровието е наблизо. Дори не става дума за провокациите в Черно море, в източните ни морета, на север. Отива се към война със САЩ “, каза експертът в ефира на радио„ Вести FM “, добавяйки, че Русия сега трябва да разбере как да се бори с американците. Политологът смята за показателно многократното увеличение на американските сили и броя на оборудването в Полша и Румъния. Прехвърлянето беше оправдано с изтеглянето на американските войски от Германия по нареждане на Тръмп, но Сатановский е убеден, че зад тази формулировка се крие изтеглянето на войските до линиите на потенциалния враг, за да се нанесе военен удар срещу него при евентуална бъдеща война. "Не на запад, в своята посока. Не - трябва да са по-близо до нас", - продължава Сатановский. По-рано обаче израелският експерт Яков Кедми заяви за засилването на ядреното доминиране на Руската федерация през 2020 г. Според него новите способности на Русия лишават САЩ от шанса да започнат война за решаване на вътрешните си проблеми. Кедми смята, че е невъзможно да се повтори югославският сценарий
при сегашните условия, тъй като всички държави, които потенциално са цел или инструмент на САЩ, са от стратегическо значение за Русия.
Л. Дойчинов
По информация на https://rueconomics.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  F.KOSTOV 15 яну 2021, 18:44
   
  11
   
  25

  Война няма да има. Американците трябва обаче да не се заинатяват и да действат с въображение, а не грубо и безцеремонно. Просто Русия трябва да бъде тормозена с икономически санкции, които да обхващат цели сектори. Тяхната икономика се държи на природните енергийни ресурси. Въпросът е постепенно да се задушават, като примката трябва бавно, но мъчително да се стяга. Нефтът и природния газ няма да имат толкова голямо значение след години. Руската икономика сама ще изпадне в колапс, особено с навлизането на водородната революция и 4 и 5-та технологична революция. Трябва да ги оставим сами на себе си и сами ще паднат в капана поради вродената си глупост. Това последното до голяма степен важи и за нас българите. Приличаме си с руснаците, но не сме като тях на 100%, което е сравнително малка утеха, на все пак утеха.

 2. #2
  sentinel 15 яну 2021, 19:13
   
  15
   
  5

  Отговор на коментар: #1

  Абе, Пич готин, я поразясни малко за чих им е на УСА рашката степ, респективно енергийни ресурси, в контекста на т.нар. технологични революции? Или пак ще гледаме приказката за онзи поп "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво тиговоря" (докато яде сланинка по време на пост).
  То бива технологични революции, ама като седнеш в 'хоум-офиса" си на дивана и трябва да имаш и ток, и топличко, и за хапване, и за пийване, и с колата да идеш тук-там, и т.н, и т.н. А това нещо иска ПАУЪР, т.е. някой да е произвел и хляба, и мръвката, и салатката, за което ще са използвали и те ПАУЪР. А това нещо само с чипове и по мрежата не става, щото и те искат ПАУЪР. И логично стигаме до там, до където ти си спрял - кой ще осигури този ПАУЪР?
  Айде да те чуем сега.

 3. #3
  Rolling Thunder 15 яну 2021, 19:22
   
  18
   
  7

  Естествено. Единственият шанс на сенилния педофил Байден и господарите му, е да хвърлят още държави във война с Русия. Така ще се оправдае налагането на допълнителни данъци над американците, както в управляваните от демократите щати. Потокът на пари към световния елит не може да спре.
  Да се готвят България и Ръмния новата администрация да си избърше ******* с тях, както си избърса с Украйна.

 4. #4
  F.KOSTOV 15 яну 2021, 19:55
   
  8
   
  14

  Отговор на коментар: #2

  От Пауъра печелят и двете страни. Русия осигурява ресурсите, тоест това, което е произвела природата с милиони години и самата Русия печели пари от това. Тя печели, а не губи. Без технологиите обаче петролът е нищо. Просто няма да има какво да захрани този петрол.Някой трябва да измисли да кажем автомобила, за да може петролът да има своето предназначение. И обратно. Без петрол, поне така е от 150 години не могат да се произведат доста изделия от промишлеността. Нещата са обвързани и едното без другото не може. Замисъл на нещо и след изобретението, използването на природния ресурс.Първо е обаче мисълтта. Изобретението и след това, това, което е създала природата с милиони години. В Саудитска Арабия американски геолози са открили петролните находища. Американци и канадци имат най- добрите нефтодобивни компании. Най- високотехнологичните. Руснаците имат примерно много находища, които не са разработени поради липса на някой технологии.

 5. #5
  Георги_Ковачев 15 яну 2021, 20:19
   
  20
   
  4

  Политологът Евгений Сатановский може и да е прав - американците са напълно готови да воюват с Русия до последния украинец и грузинец.

 6. #6
  Юс Юс Юс Юр_Брейн 16 яну 2021, 17:24
   
  4
   
  2

  Абе, Костофф, стига с тоя петрол и газ. Пауар се прави и от атомна енергетика. И не, в областта не са водещи Уестингхаус, както при петрола не са Сауд. Арабия.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка