49% от ИТ експертите очакват технологиите да увредят демокрацията

Pan.bg 25 фев 2020 | 08:42 views (251) commentaries(1)
img
it.dir.bg


Това ще се случи още в рамките на десетилетието, смятат те

Общо 49% от експерти в ИТ индустрията очакват в рамките на десетилетието технологията да отслаби основните характеристики на демокрацията. Това показват резултатите от проучване на Pew Research Center сред 1000 души в бранша.

В проучването са участвали предприемачи, изследователи, разработчици и други експерти. Те са дали писмени коментари по темата, като повечето есперти смятат, че рисковете могат да се намалят, ако се действа навреме.

От Pew коментират, че извадката не е представителна, но показва настроенията в бранша. Едва 33% от участниците в проучването очакват технологиите да помогнат на демокрацията, а 18% не смятат, че ще има осезаеми промени.

Основното притеснение е, че ръстът на фалшивите новини, манипулираните снимки и клипове ще влошат информационната среда в интернет. Това може да доведе до претоварване на хората, рушене на тяхното доверие и желание да участват в демократични процеси. По-оптимистичните анкетирани очакват, че хората ще се адаптират и ще се измислят ефективни решения на проблемите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 25 фев 2020, 09:59
   
  0
   
  1

  Статията засяга много важна тема. ИТ технологиите ще дадат възможност да се направи "цифров концлагер" по цялата земя. И има доста влиятелни хора, които точно това искат.
  Всеки ще бъде наблюдаван постоянно, всичко ще се знае и тези, които се смятат за "важни" ще сметнат, че "имат право" да решават за всичко и всички!
  И е много лесно да държиш така милиарди под наблюдение и контрол. Това, което световната мафия иска. Те са малко и за това такава технология е чудесна за тях, да управляват и командват милиарди население.
  А също ще ги манипулират и "възпитават", да са "послушни" и да вярват, че такава диктатура е "единственото правилно общество"!
  Самите те ще се представят за Богове, пред милиардите, чиято единствена цел ще бъде да са роби на "Богоизбраните"!

  Това още от много отдавна е в главите на всеизвестните супер богати фамилии.
  В края на този филм го има. И американецът, режисьор на филма го убиха същите тези, понеже им издаде намеренията...

  Тези самозванци, дето сами се определят, като "елит" искат да поставят на всеки човек една интегрална схема (малък чип) в тялото и това ще бъде паспорт и всички документи на човека. С течение на времето технологията ще става все по-развита и този чип ще бъде свързан с интернет и така започва тоталният контрол на всеки....
  Това искат тези в САЩ. За това става и това голямо противоречие между Китай, Русия и САЩ. Елитите не са на едно мнение. В Русия това не е лесно да стане. В Китай вече почти е станало. В САЩ също искат да го въведат и да си узаконят завинаги богатството и властта над другите!
  Та това е най-голямата опасност от ИТ технологиите в следващите 10-30 години! Да не ни поробят!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker