САЩ подготвят "страна-смъртник" срещу Русия

Pan.bg 23 яну 2020 | 10:23 views (558) commentaries(1)
img Източник:''Svodka.start.bg'';https://pogled.info/

В Европа се планират редовни учения, които трябва да станат най-големите през последните 25 години. Те включват движение на войски на САЩ, за отблъскване на „руската агресия“ (както винаги!). Планираният сценарий обаче показва, че Белият дом планира нещо по-лошо.
Ученията „Защитникът на Европа“ (по ирония на съдбата) са насрочени за март 2020 г. Те планират да прехвърлят механизирани формирования с танкове, бойни машини на пехотата и хеликоптери на германска територия. Тогава се очаква прехвърлянето на цялата тази групировка през 10 европейски държави с минимални забавяния във времето.
Целта е да се практикува бързото придвижване на американските войски към руските граници. Всички надежди на САЩ обаче не са оправдани, тъй като във всяка ситуация е невъзможно да се разположат войски по-бързо от Русия.
Да, и една дивизия едва ли би могла да се изправи срещу цялата държава, тъй като е далеч от основните сили по този въпрос. В тази връзка възниква въпросът, какво са замислили американците тогава, разбирайки идеално техните реални възможности?
Вероятен сценарий е подготовката на „страна-смъртник“ срещу Русия. Вече видяхме подобен сценарий, когато Грузия реши да атакува Южна Осетия. При този вариант бързото прехвърляне на малки сили придобива определена политическа цел.
Страната провокира Русия да реагира по всякакъв възможен начин. Няма значение по какъв начин, защото медиите все пак ще изложат ситуацията в очите на западните жители в необходимата форма и съдържание. Тогава тази страна ще се "защитава героично" преди появата на американската дивизия, а руските войски е малко вероятно да се бият с тях.
В резултат на това те отново ще се опитат да удушат Русия със санкции и ограничения, възстановявайки на Вашингтон загубения политически и икономически контрол над Европа. И не им пука дали руската страна печели или не. Фактът на конфликта е важен, както беше през 2008 г.
И за тези цели те могат да използват всяка страна с ясно изразени антируски настроения. Колкото и странно да изглежда, Украйна изглежда като съмнителен вариант, тъй като по-ранните провокации с нейно участие многократно се проваляха. По-вероятно е изборът да падне върху Швеция или Полша, където антируската истерия отдавна е започнала.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 23 яну 2020, 12:05
   
  2
   
  0

  Абе тези САЩ/Натото само провокации правят?
  От къде пък сега това пак са планирали?

  Войната с Грузия тогава спечели бързо Русия. Американците бяха там като "съветници" и подстрекатели. След военно учение направиха истинско нападение на Русия.
  Сакашвили повярва тогава, че ако нападнат руските войски, то САЩ ще им помогне военно. НО, планът на САЩ е, не те, а само наивните дебили, техни "съюзници" да умират във войните им с Русия.
  Така и стана. В началото грузинците убиха доста руски военни и над 2000 души цивилно население. Путин даде веднага заповед за военна отбрана и настъпление. И въпреки слабостта на руската армия тогава, то грузинците бяха изгонени много бързо и загубиха войната. Ако искаше, Русия можеше да ги превземе и окупира, цяла Грузия, но за какво им е това главоболие? Иди и подчинявай население, което не признава окупаторите за "приятели", "съюзници", "роднини" или подобни и е враждебно настроено. Силите и разходите да държат такъв народ и страна в подчинение ще са огромни, много загуби на средства и жива сила. А полза никаква!

  Друг е въпросът ако окупаторът е хитър и представи окупацията за "културен обмен", "военен съюз", "защита на страната на жертвата от други" и подобни мантри в медиите.... Такива страни има вече доста, техни жертви!
  Германия например, след като загуби ВСВ се превърна в техен васал до ден днешен. Всичко се представя на местното население като "военен съюз", "защита от лошата Русия", "необходима военна сила, понеже Германия сама нямала силна армия да се отбранява" и подобни измишльотини...
  Полша, България, Румъния са доброволни васали, под формата пак на "военен съюз" и "защита от други опасни завоеватели"....
  И тогава не е никак трудно да обясниш на народа-жертва, че трябва да даде безплатни военни бази на окупатора си, да плати многократно повече за обикновенна военна техника, понеже продавачът е "важен съюзник", "защитник" от други "опасни военни заплахи"....

  Украина беше до сега също такава страна-жертва. САЩ направиха там насилствен преврат и поставиха свои хора (хазари, Кличко, Турчинов, Яйценюк а след това и олигарха Порошенко, днешният президент Зеленски също е хазар) на власт. И още са подчинени на САЩ. НО, това, че страната потъва финансово, демографски, културно, икономически... и има много убити, САЩ не ги интересува изобщо.
  За тях е важно техните цели в този регион да се осъществяват.... Пък, ако ще да измрат и всичките в Украйна, това за тях даже е плюс!
  Ще имат освободена за тях територия, да се разполагат, както си искат с нея....

  Е, къде им е акъла на тези страни, съгласни да са жертви? Най-вероятно е на власт в такава страна да са пак американски протежета? Убедени в "съюза" им със САЩ! Ще жертват страната си, понеже не работят за нея, а за САЩ?

  Абе трябва Путин вече да им постави ултиматум на сащиянците! Да изчезват от Европа с всичките си бази и да се приберат там в Северна Америка! Не искат ли, да им направи "показно" с най-новите стратегически оръжия - "Авангард". Да ги удари там на тяхна територия и то така, че да се изплашат до смърт. Пък да видим, дали ще се сетят да организират пак войни в Европа? Като видят, че са безсилни срещу нападение със скорост от над 20 Маха, там при тях, ще мирнат!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker