САЩ трупат войски пред портите на Русия

Pan.bg 17 яну 2020 | 09:28 views (365) commentaries(6)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://fakti.bg, Анатоли Стайков

От края на януари Германия ще се превърне в център на най-голямото движение на американските войски през последните 25 години, пише най-тиражираният вестник в Германия Suddeutsche Zeitung.
Съединените щати с партньори от други страни ще работят за прехвърлянето на една дивизия през Германия в Полша и балтийските държави. „Защитникът на Европа 2020“ (Defender Europe 2020) - това е името на маневрите, по време на които през пролетта ще бъдат прехвърлени 20 000 военнослужещи с военна техника от САЩ в Германия.
Заедно с американските сили, които вече са разположени в Европа, и персоналът на партньорските държави, в ученията ще участват 37 000 военнослужещи, предава "Фокус".
Бундесверът отговаря за логистичните процеси и ще участва спомагателно в ученията, включително в маневрите в балтийските държави. Генерал-лейтенант Мартин Шеле, инспектор на германските Обединени сили за поддръжка, отговарящ за подпомагането на чуждестранните сили, и заместник-командирът на американската армия в Европа генерал-майор Андрю М. Ролинг, обясниха във вторник на съвместна пресконференция, че става въпрос за трениране на прехвърляне на големи военни контингенти на голямо разстояние, така че те да могат да реагират в случай на опасност. „Ние не сме правили това от 25 години“, каза генерал-майор Ролинг.
До края на 80-те и началото на 90-те подобни трансфери от Америка се отработваха редовно и в тях участваха до 125 хиляди военни.
Големите маневри на Изток трябва да послужат като сигнал за сплашване
За да разберете значението на маневрите през 2020 г., трябва да ги разгледате във връзка с други мисии: след като Русия анексира Крим през 2014 г., балтийските страни се уплашиха от съседната велика сила на изток. Следователно НАТО повиши боеспособността си по източния фланг на съюза с допълнителни военни части и изпрати един многонационален батальон в Естония, Латвия, Литва и Полша. В допълнение, САЩ увеличават контингента си в Полша.
Но ако възникне конфликт, тези сили на НАТО няма да могат да устоят на превъзхождащите руски сили. Според проучвания Русия може да концентрира там 78 хиляди войници. НАТО не е в състояние да им противопостави за кратко време дори наполовина от броя на тези бойци. Затова американците по време на ученията "Защитник на Европа" разработват прехвърлянето на цяла дивизия в Източна Европа, което би укрепило местния контингент.
Генерал-майор Ролинг и генерал-лейтенант Скали
подчертават, че тези маневри не са насочени срещу конкретна страна. Но от тях трябва да идват „ясни сигнали за сплашване“.
За американската армия, но и за Бундесвера, тези маневри могат да бъдат тест дали логистиката ще сработи за толкова големи учения. В разгара на маневрите в края на февруари през нощта колони с дължина от един до един и половина километра, състоящи се от приблизително 20 превозни средства, ще се движат по пътищата. Бундесверът трябва да поеме контрола върху движението и да го осигури. Изхожда се от възможността за задръствания в трафика, но ще бъде направен опит да се вземат предвид нуждите на населението.
След Великден движението на колоните ще спре. Железницата ще трябва да интегрира транспортирането на цистерни в графика на товарни влакове, голям товар ще падне върху морските пристанища, например, на Бремерхафен.
„Левицата“ обаче критикува маневрите. Александр Ной , политик, специализиран в областта на отбраната, ги разглежда като още една „стъпка към ескалацията, която САЩ преследват по отношение на Русия“. Според него мнозинството от германците искат „мир и разсейване на напрежението с Русия, а не дрънкане на оръжие“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Borei 17 яну 2020, 09:49
   
  6
   
  1

  "Големите маневри на Изток трябва да послужат като сигнал за сплашване"

  То пък Рсуия така силно ще се изплаши...
  ФАЩ все още не загряват, че дори и да накарат всичките европейски дебили, да отидат на руската граница, нищо няма да могат да направят!
  И второто нещо е, че Русия вече им каза, че отговорът й ще е директно И в САЩ. Това до сега не е е било никога, при техните войни....

  Колко смешно ще стане, когато гръмне първата пушка в Калининград от Натото и Пентагонът в САЩ потъне на 200 метра под земята или конгреса им се превърне в прах, как ще си счупят зъбите от страх тези ненормалници ФАЩ :)!!! Нямат надеждна защита в страната си. Дори и Пентагона е лесна цел за новите руски оръжия. И това не ти е Сюлеймани, с някакви слаби оръжия да може да прави малки загуби за врага. Тука става въпрос за страна, която има огромен опит от война на своя територия и е въоръжена с най-добрите оръжия в света днес.

  Те в САЩ са свикнали да виждат война само по телевизията. НО с Русия много бързо ще им се стъжни там при тях! Дъртаците в конгреса и в сената им няма да имат време даже и да се напикаят :)!!!

  Русия много дълго търпи, извинява се, предупреждава ги, стреми се, да не се стига до крайности (понеже знае, какво е война и да загубиш милиони хора, роднини, жени, деца....), но един път започне ли истинска война с тях, цяла Европа ще прегази и тяхното знаме ще се вее чак в Краварията... Или в по-лош сценарии милиони, милиарди хора ще бъдат убити и огромни територии на планетата ще са унищожени напълно...

  Войната е непредсказуема и е голяма и опасна глупост това, което правят сега САЩ и тяхното Нато с трупане на оръжия по руските граници....
  Какво "сплашват", Русия е силна и спокойна...

  Дори само за 15 минути може да победи САЩ. Ще останат някои подводници и техни военни бази по света, но какъв ще е смисълът да продължават те войната с Русия, когато няма вече такава страна САЩ???? Къде ще отидат след войната, ако има "след" разбира се?

  А тъпите европейци все още не са разбрали, че са само мишена в една чужда война!

 2. #2
  Анализатор 17 яну 2020, 12:00
   
  0
   
  4

  "Тъпите" европейци искат да покажат, че няма да допуснат нови зелени човечета.
  За пълномащабна ядрена война никой не мисли освей ЗКПЧто.

 3. #3
  Borei 17 яну 2020, 12:54
   
  3
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  Ха-ха...

  Пак си разбрал погрешно :)!

  Каквато и война да започнеш днес с Русия, ще се включат и САЩ и ще бъдат ударени там в САЩ и искаш не искаш, ето ти огромна война!!!

  Само дебили могат да си представят, че могат да воюват с Русия на нейна територия или само конвенционално.... На един момент тя или враговете й ще стигнат и до ОМП...

  Зелени човечета са само в главите на някои идиоти.... Русия няма намерение да превзема други страни, а още по-малко натовски...

  НО, ако пък поиска да превземе Европа, то тя може. Но за какво й е Европа? Педерстка и покварена от чернилки и джендърство?

  САЩ ще се изплашат и няма да направят нищо! Те са слаби, наистина.... Дори и със С. Корея или с Иран не смеят да воюват, а пък с Русия или Китай са жертви още първите минути на войната :)....

 4. #4
  Анализатор 17 яну 2020, 15:33
   
  1
   
  2

  Никой не иска да води война с Русия, но след като демонстрира как бързо може да окупира чужда територия, нормално е съседите и да са обепокоени.

  Дори най-верния съюзник на "мирлюбива" Русия, Беларус се притеснява от имперските амбиции на Путин.

  Мечтите ти как страшната Русия ще превземе Европа, ще ги остава на психиятъра ти.

 5. #5
  Borei 17 яну 2020, 19:00
   
  2
   
  1

  Отговор на коментар: #4

  Абе и ти повтаряш сащиянските глупости!

  "Зелените човечета" си бяха на полуострова. Там Русия си имаше и тогава Черноморският флот. Т.н. "зелени човечета" бях просто група, която следеше да не се стига до насилие в градовете на Крим, по време на пуча в Киев! Това не е окупация.
  Окупация е това, което направиха САЩ в Ирак или Косово. Война, побеждават страната, а след това не искат да си отидат...

  На Крим ситуацията беше съвсем друга! Законна по устава на ООН! Народите имат право на самоопределение. И какви са САЩ, та те ще казват на кримчани, какви да са???? Да си гледат работата...

  В Киев, власта на страната беше свалена насила 2014-та г. от някакви си "революционери". Те взеха властта и понеже не са избирани от народа, то и по конституцията на Украйна не са истинска власт, а терористи! Защо да им се подчинява тогава някой в Украйна? Те са никакви!

  И тогава Крим реши да се отдели, да не ги слуша и да не им се подчинява. Обявиха, че се отделят от Украйна и стават независими. А с втори акт, обявиха, че искат да влязат в състава на РФ, понеже ако бяха само независими, то мафията в Киев щеше и тях да ги избива, както убиваха масово хора в Донбас и Луганск. И понеже избраната власт на Крим проведе референдума и прокара обединяването с Русия, то това си е напълно законно!

  Къде са Ирак и часта от Югославия - Косово? Това са си истински окупации на САЩ. Но понеже всичките сте за психиатър, обръщате действителността наопаки....

  ФАЩ са психично болни фашисти. Но и всичките заблудени и вярващи глупостите им, също са психично болни...

 6. #6
  Анализатор 17 яну 2020, 22:33
   
  0
   
  1

  Колко мъка има по света.
  Черното е бяло, а бялото е черно....
  Това което направиха САЩ в Ирак не оправдава това което направи Русия с Украйна.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker