Warning: getimagesize(https://static.webvariant.com/imagebank/cache/171213073211-660x371.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Валерий Коровин: В Сирия Русия спря американската операция “Голям Близък изток”

Pan.bg 21 ное 2019 | 08:34 views (463) commentaries(0)
img https://pogled.info/svetoven/valerii-korovin-v-siriya-rusiya-sprya-amerikanskata-operatsiya-golyam-blizak-iztok.110696


/Поглед.инфо/ Операцията на Русия в Сирийската арабска република спря изпълнението на американския проект за еднополюсен свят. Това, изказвайки се на 13 ноември на кръглата маса на “Изборский клуб” в Москва, заяви постоянният член на тази организация, директор на Центъра за геополитически експертизи Валерий Коровин.

Основната тема, обсъдена на събитието, е „Ролята на Русия в Близкия изток“. Започвайки представянето си, експертът изрази три ключови точки, отразявайки, според него, ролята на Руската федерация в региона.

„Първо, Русия спря операция “Голям Близък изток”, която беше разработена от Вашингтон, за да унищожи имунитета на ислямския арабски свят срещу глобалистичните либерални западни ценности, които не можеха да бъдат инсталирани в Близкия изток без да се унищожат преобладаващите традиционни модели, религиозна хармония, междуетнически отношения. Без да се смесват народите в бълбукаща, кипяща биомаса. И едва след това щеше да е възможно да започнат засаждане на ценностите на западната либерална демокрация там “, заяви той.

Според Коровин атаките на 11 септември 2001 г. могат да се считат за отправна точка за осъществяването на проекта “Голям Близък изток”.

„Този проект беше спрян от руското присъствие“, подчерта той, като отбеляза, че втората теза следва от това.

„Спирането на проекта “Голям Близък изток” блокира проекта за глобализация като такъв. Тоест еднополюсната глобализация, към която американците се втурнаха след разпадането на СССР, не се състоя. Машината за глобализация спря в Сирия”, подчерта Коровин.

Според него глобализацията е много лесна за поставяне там, където няма съпротива или където се среща с невъоръжени жени, деца, където може да се бомбардира от недостижими разстояния, изпращайки бомбардировачи от самолетоносачи.

„Но там, където възниква реална сила, реална геополитическа субективност и концептуална цялост, глобализацията буксува, както наблюдавахме в Сирия“, добави той, отбелязвайки, че, разбира се, има нещо като либерална агония - конвулсии на глобалистите, които се опитват да възродят своя проект.

Проява на тази агония, според члена на “Изборский клуб”, е дейността на Бернар Анри Леви, „изнасящ представления“ в Близкия изток с лекции за необходимостта от продължаване на глобализацията.

Това е последният източник на сценария на глобализацията, убеден е Коровин.

„И ето, идването на Тръмп наистина ни помогна, независимо колко случайно беше, независимо дали става дума за чудо или съвкупност от обстоятелства. Тръмп подкрепи проекта за многополюсен свят. И това е третата теза: светът премина
към етапа на формиране на многополюсност, което вече е неизбежен процес на създаване на нова глобална конфигурация. Това беше улеснено от прекратяването на глобалистичния проект, появата на Тръмп, евроскептицизма и възстановяването на субективността на Русия. Многополюсността е бъдещето на света”, подчерта Коровин.

Според него именно цивилизацията е обект на идващия многополюсен свят, а не националната държава - изкуствената концепция за модерността, а не, разбира се, единственият полюс на глобалното господство с център във Вашингтон - това е още по-изкуствена концепция. Това е цивилизацията като съвкупност от народи, които са близки един до друг по култура, манталитет и мироглед.

„Тези цивилизации се оформят пред очите ни. Една от тях е евразийската цивилизация, а Путин е начело на прилагането на Евразийския блок, полюса на Евразийската цивилизация, дори и досега с акцент върху икономиката. Това е европейска цивилизация, която трябва да бъде преосмислена от мондиалистката концепция за обединена Европа, леярски съд, постчовеци - биомеханоиди вместо народите на Европа. Това е цивилизацията на арабския Близък изток, която днес се развива чрез освобождаването от западното присъствие и идеологическото господство, засаждането на изкуствени ислямистки мрежи там, контролиращи региона в интерес на Вашингтон. И това е цивилизацията на Азиатско-Тихоокеанския регион, съсредоточена в Китай, поне засега. А цивилизацията, за която Путин наскоро говори на срещата на върха в Сочи, е африканската. И също Индия и Латинска Америка. Северна Америка е само един от цивилизационните полюси на новопоявилия се многополюсен свят”, допълни той.

В заключение на своята кратка, но съдържателна реч, Валери Коровин отбеляза, че гореспоменатите осем цивилизационни полюса са контурите на предстоящия многополюсен свят, който се оформя именно благодарение на намесата на Русия в ситуацията в Близкия изток.

„Благодарение на хармонизацията, възстановяването на баланса на сигурност, създадена от Русия в региона, и ограничаването на проекта за глобален свят, което се осъществи чрез усилията на Русия. Резултат беше необратимостта на формирането на многополюсния свят, който всички наблюдаваме днес “, завърши той.

Превод: В.Сергеев

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

Източник: Изборски клуб
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка