Психолог посочи как да разберем, че отглеждаме убиец

Pan.bg 19 ное 2019 | 16:18 views (485) commentaries(0)
img
zdrave.to


Първият тревожен знак е постоянната мълчаливост и дълбока тъга на детето.

Поредната трагедия, свързана със стрелбата на съученици от 19-годишен студент от Благовещенск, породи нова вълна от въпроси в обществото дали трагедията можеше да бъде предотвратена. Как да разберем, че детето е в състояние да вземе оръжие? Да убие? Психологът Анна Хникина говори за основните симптоми.

Според психолога не е случайно, че децата, които са способни да убиват, често се описват като спокойни, тихи, учтиви и добри. Като правило в тяхното съзнание се формират 2 паралелни реалности - собственият вътрешен свят и маската, която поставят в контакт с другите (особено възрастните).

Без приятели, съпричастност и радост
Първият тревожен знак е постоянната мълчаливост и дълбока тъга на детето.

„Най-елементарното е липсата на радост. Докато детето ви поддържа здравословно чувство за хумор и има някакви желания, всичко е наред и е по-лесно да общувате с него.

Друг не по-малко красноречив знак е безчувствеността. Наблюдавайте вашето дете. Знае ли какво е съпричастност? Има ли ситуации, когато то съчувства на някого, изпитва състрадание?

"Хората, които вземат оръжие и са готови да нападат, абсолютно със сигурност нямат такава способност." - казва психологът в интервю за AiF .

Също така за знак може да се счита отсъствието на приятели. Ако детето има приятели, но има нужда от самота, това е тревожна камбана.

Психологът припомни, че ключът за ползотворно общуване с дете за родителите да имат способността да слушат, без критика, съвет или насоки./ zdrave.to
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка