Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(https://static.webvariant.com/imagebank/cache/150926194240-660x371.jpg): failed to open stream: operation failed in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Генерал Ходжес разчита на помощта на ЕС за защита от Русия и Китай

Pan.bg 10 окт 2019 | 11:24 views (390) commentaries(3)
img Източник:"Svodka.start.bg''; https://pogled.info/
Превод: М.Желязкова

Бившият командващ сухопътните сили на САЩ в Европа генерал Бен Ходжес се опасява, че през следващото десетилетие може да избухне война между Америка и Китай. Следователно Вашингтон се нуждае от надеждни и обучени европейски съюзници, които да помогнат за защита на Европа от Русия, заяви Ходжес в интервю за Wirtualna Polska.

В резултат на постигнатите споразумения между Съединените щати и Полша за изграждане на военно присъствие на полска територия скоро ще бъдат формирани мощни сили за надеждно укрепване на „системата за сдържане“, уверен е генерал Бен Ходжес, бивш командващ американските сухопътни сили в Европа. Той обясни, че не толкова появата на допълнителни хора е особено важна тук, колкото укрепването на системите за логистика, командването, комуникационните и разузнавателните системи - всичко това отнема време, но това са ключови сфери, от които зависи дали полските, американските и натовските сили могат бързо да реагират. "Ако руснаците погледнат отвъд границите си и видят цялата тази американска логистична система, те ще разберат, че ние сме напълно сериозни", каза Ходжес в интервю за Wirtualna Polska.

Генералът също така посъветва съюзниците от НАТО да оценят реалните действия и по това как се прилагат политиките на Вашингтон, чрез темповете на увеличение на броя на войските и увеличаването на разходите за сили в Европа - а не по противоречивите изявления на американския президент в Twitter. Той призна, че също е "много разстроен" по отношение на много от изявленията на Тръмп за НАТО. Ходжес обаче е загрижен преди всичко за сближаването на Северноатлантическия алианс и готовността му да „отговори на предизвикателствата от Изтока“. В тази връзка той припомни, че догодина ще се проведат ученията «Защитник-2020», в които ще участват 20 хиляди американци. "Това е много голям брой военни и много пари, което ясно показва нашата позиция", подчерта Ходжес.

В същото време похвалите за Полша и острата критика към Германия, която напоследък се чуват все по-често от устните на Тръмп и представители на неговата администрация, вредят на сплотеността в редиците на алианса, предупреди генералът. Според него американските посланици във Варшава и Берлин не трябваше да заплашват с изтеглянето на американските сили от Германия и прехвърлянето им в Полша: „Това са празни думи, това няма да се случи. Военните, които ще дойдат във
вашата страна, няма да бъдат прехвърлени от територията на Германия.“, увери Ходжес в беседа с кореспондента на Wirtualna Polska.

Той смята, че вместо заплахи и изостряне на отношенията, Америка трябва да счита Германия за "ключов партньор", тъй като в момента тази страна е "лидер на ЕС" и най-голямата икономическа сила в Европа. „Разбира се, Германия трябва да увеличи разходите за отбрана. Но във всеки случай тя остава един от световните лидери и най-важните ни съюзници, на които разчитаме за много от нашите инициативи в Близкия изток, Африка и Европа. Би било по-интелигентно да се търсят нови начини за сътрудничество с Берлин, а не постоянно да го критикуваме“, отбеляза генералът.

Според него по-малко конфронтационният подход „ще бъде от полза за всички“, още повече, че „Полша също се нуждае от Германия“. Ходжес призова „да оставим в миналото“ всички исторически различия и да се съсредоточим върху засилването на сътрудничеството: „Днес Полша е един от най-големите търговски партньори на Германия, в това отношение тя е по-важна от Русия, а ако вземете цялата Вишеградска четворка, то и от Китай. Да имаш такъв съсед струва много, следователно всички тези разговори за репарации ми се струват просто вредни.“, подчерта той в интервю за Wirtualna Polska.

Бившият командващ сухопътните сили на САЩ в Европа също влоши прогнозата си за Китай, която направи преди година на Варшавския форум за сигурност. Тогава Ходжес предупреди, че може да избухне война между Съединените щати и Китай през следващите 15 години, припомня Wirtualna Polska - и сега той вярва, че не става въпрос дори за 15 години, а за следващото десетилетие. За да се убедите в това, просто погледнете колко агресивно действа Пекин в Южнокитайско море, слушайте заплахите срещу Тайван и проследете какво се случва в Хонконг, заяви генералът: „Виждайки как китайският риболовен флот безчинства в моретата и унищожава филипинските и виетнамските плавателни съдове, как китайските компании крадат технологии с подкрепата на своето правителство, е трудно да не се заключи, че рискът от започване на война е голям."

Ходжес също подчерта, че неотдавнашният мащабен военен парад в чест на 70-годишнината от основаването на КНР припомня ерата на конфронтацията между Запада и СССР и призова да се вземат твърде на сериозно изявленията на Пекин и Москва: „През последните години се научих да слушам какво говорят автократи като Путин или Си. Хората от този вид не хвърлят думи на вятъра. Ако Си каже, че Тайван трябва да бъде включен в Китай, той ще се опита да го направи." Генералът също така увери, че Америка прави "всичко възможно, за да възпре Китай от подобни стъпки", но това не може без помощта на съюзниците от НАТО.

„Укрепваме нашите съюзи в Тихия океан, обезпечавайки сигурност на веригите за доставки, но имаме нужда и от нашите европейски съюзници: не можем да се справим с всичко наведнъж“, призна той в интервю за Wirtualna Polska. Ходжес обясни, че на САЩ са необходими и силни европейски съюзници, за да „защитават Европа“ от Русия. „Ако негативният сценарий стане реалност, САЩ ще се съсредоточат върху Тихоокеанския регион, основните средства ще отидат там. Най-вече това ще се отрази на нашия флот, авиация и разузнаване. Следователно появата на силен европейски стълб на НАТО е важен за Америка, следователно тя настоява европейците да инвестират повече в съюза и да увеличат своя принос за него.", заяви американският генерал. Той също така допусна, че европейските съюзници биха могли да помогнат на американците да „гарантират свобода на корабоплаването в Ормузкия проток или дори в Тихия океан“, но укрепването на европейската отбранителна система остава основен фокус на военното сътрудничество в НАТО.

Коментирайки позициите на някои европейски политици, които призовават за нормализиране на отношенията с Русия, така че тя да не застане на страната на Китай в случай на вероятен военен конфликт, бившият командир на американските сухопътни сили в Европа подчерта, че това изисква първо да се възстанови доверието в Москва. „Проблемът е, че за това трябва да вярвате на Русия - и аз изобщо не вярвам, защото тя не е направила нищо, за да заслужи доверие. Преди да се случи нещо подобно, Москва трябва ясно да покаже, че спазва всички споразумения и изпълнява споразуменията, с които е обвързана. За сега не сме виждали нищо подобно.“, завърши Ходжес в интервюто за Wirtualna Polska.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  jeliazko3y 10 окт 2019, 12:14
   
  9
   
  1

  Смотания кравар разчита да водят своите войни в Европа а не на тяхна територия .За съжаление тъпите им васали от полша ,румъния украйна и не на последно място нашите продажници ще осъществят техните намерения.

 2. #2
  Borei 10 окт 2019, 12:27
   
  8
   
  2

  Абе този е спал на течение май :)?

  А не му ли хрумва, че с това натрупване на военна мощ по границите на Русия, при условие, че пак те - САЩ, обещаха да не разширяват Натото на Изток от границите на обединена Германия, самите те ще предизвикат така "Руската агресия" :)???

  "Ако руснаците погледнат отвъд границите си и видят цялата тази американска логистична система, те ще разберат, че ние сме напълно сериозни", каза Ходжес в интервю за Wirtualna Polska...."

  Да, да руснаците като видят колко много чернилки, педераси и лесбийки има в Западн-алата Европа и щастливите гей паради, веднааааага ще се изплашат до смърт! :)?

  Особено цифрата за тази година, над 82 милиона чернилки са дошли гладни в Западн-алата Европа и то САМО тази година!!!
  И ако ще, каквато и ще армия да си имате в Натото, скоро самите европейци ще се вдигнат всичките на бунт, против тази идиотщина, да приемат и хранят всички мърлячи и джихадисти от цял свят, а те да стават рано и да работят за гнилата им система!!!! И джихадистите не само, че са паразити, ами и ги нападат с коли, ножове, изнасилват им жените и децата... Е, до кога ще ги търпят, а???

  И особено от "умните" и "опитните" цивилни жени (от не военни професии) - главнокомандващи на войските там? Направо си е за страх :)???

  Имате само късмет, че Русия не е като САЩ, иначе с тези оръжия и армия, които имат, могат и цял свят да поставят днес на колене!!!! Те даже вече се обединиха военно с Китай! А двете тези армии, могат и срещу цял свят да воюват! Русия е много силна в оръжията и военният опит, Китай има неограничени човешки ресурси за пехотата....

  Просто трябва да се откажете - САЩ от идеята, да "сдържате" когото и да е било!!!

  Светът вече е мултиполярен! А САЩ и Запада вече не сте нещо особено!

 3. #3
  Borei 10 окт 2019, 12:41
   
  5
   
  2

  И виж "най-големият логистичен център на Натото в Европа", какво представлява днес :)?
  Запад-налата и победена от СССР Германия, състояние днес, но е било някогашен кошмарен сън :)....

  Щирлиц заварва Мюлер в отвратитлно настроение и пита:
  - Какво е станало, г-н групенфюрер? Да не би руснаците да са превзели Берлин?
  - По-лошо, Щирлиц... Сънувах кошмарен сън - Германия през 2016 година... Представяш ли си: Германия има канцлер – жена, която говори на идиш в парламента на някаква еврейска държава Израел! Министърът на отбраната е жена, а министърът на външните работи е ….педераст, в заводите Даймлер-Бенц работят турци, а Германия изплаща дълговете на Испания, Португалия и Гърция... Вместо факелни шествия се провеждат гей-паради, плащаме рекет на евреите и се подчиняваме на негър от Америка... Нямаме граници, Турция ни плаши с терористи, а ние ги приемаме за съюзници и им даваме 3 милиарда. Маймуняци имигранти гледат ебливо и чукат жените ни по улиците, а властите дават инструкции на жените ни да не се обличат предизвикателно и да вървят на групи като овце за безопасност. Медиите крият тези посегателства с дни.
  Най-новото: В парламента е прекаран закон за 30%-на квота за педерасти и лесбийки в полицията и Бундесвера (защото явно такъв е %-а им в населението). Канцлерът на Германия (баба еврейка) урежда султана на Турция с 6 милиарда евро, уж за да не пуска ебачи в Германия, но той пак пуска. Бабата даже започва преследване срещу граждани на Вермахта за това, че са се пошегували с уродливия Султан. От първи Юли всичката сган от Анадола и Диарбекир ще пътува свободно и ще се ЗАСЕЛВА в цяла Европа.
  Щирлиц си мисли: "Какви глупости му идват на този насън..."

  Анжелика Кашнер-Меркел благодари на идиш в израелския Кнесет, че са и дали възможността да говори на майчиния си език. ( видео )

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка