Валери Симеонов изригна: Решението на съда за Полфрийман е перверзия, на Калпакчиев и компания може да им е платено

Pan.bg 20 сеп 2019 | 18:37 views (372) commentaries(0)
img
pik.bg


Като перверзия определи лидерът на НФСБ Валери Симеонов решението на съда да освободи убиеца на студента Андрей Монов Джок Полфрийман от Австралия."Всеки нормален човек би изразил една и съща позиция - че решението на съда граничи по-скоро с някаква перверзия. Това е форма на мазохизъм", категоричен е Симеонов пред ПИК.

Валери Симеонов не приема за нормални аргументите, че Полфрийман е подобрил поведението си, че е научил български език и че е завършил висше образование зад решетките.

"Обществото е потресено. Хората реагират с гняв. Така за пореден път още повече се задълбочава пропастта между правосъдието и обществото. В случая не става дума за мазохизъм спрямо самия съд, след като самият убиец нарече съда "корумпиран" и той прилага тази облекчителна мярка. Този мазохизъм е и спрямо българския народ и българското общество. В края на краищата съдът е призован да спазва нормите и да регулира обществените отношения по еднакъв начин. Това, на което сме свидетели, никога нямаше да стане в Австралия. Австралийският съд никога не би постановил такава присъда, с която да преустанови наказание въпреки жестокостта на събитията", смята Валери Симеонов.

"Мимикрията и симулацията на нормално и добро поведение може да продължава дълго време при този тип психически субекти, но самата спонтанност на извършеното престъпление, което не е предизвикано по никакъв начин, показва, че няма гаранция дали няма да има нов изблик още при излизането от затвора, анализира Симеонов.

Попитан доколко сериозно и аргументирано е решението на тричленния състав на Софийския апелативен съд с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева и могат ли те действително да са отговорни за предсрочното освобождаване на убиеца Джок Полфрийман, Симеонов отговори, че не изключва соросоидната им зависимост."Напълно е възможно, всичко може да се предполага и то с пълно основание след едно такова решение. Такова решение е неестествено, нелогично. Затова всеки е свободен да си мисли каквото си иска по тази перверзия и да интерпретира версии. Аз бих могъл да кажа, за мен е напълно възможно, че присъдата е произнесена срещу заплащане. Поведението на Полфрийман, който сам твърди, че българският съд е корумпиран, може да е само димна завеса, която прикрива точно корупционни практики", смята Валери Симеонов.

"Съдебните решения обаче са окончателни, още повече на последна инстанция. Затова не
подлежат на контрол по никакъв начин. Поведението на съдиите обаче може да бъде подложено на контрол от Висшия съдебен съвет. За съжаление, така е устроена демокрацията", каза лидерът на НФСБ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка