Коментар №1 на седмицата: Видях бъдещето на България в съня си. През 2120 г. - 3 млн. сме и всичките софиянци. Никой вече не чете и пише

Pan.bg 26 авг 2019 | 05:30 views (860) commentaries(0)
img
Иво Сиромахов
24chasa.bg

Сънувах страхотен сън. Присъни ми се, че съм се пренесъл в бъдещето, в 2120 година и мога да видя разцвета на моята мила родина България.

А тя наистина е постигнала всичко, за което сме мечтали. Сбъднало се е най-съкровеното ни желание – никой вече не работи. Всички българи са на служба в администрацията. В парламента вече има шестнайсет хиляди депутати, министерствата са двеста и във всяко работят по три хиляди души. Останалите българи се водят на служба в общините и областните администрации. Най-важните министерства са Министерството на проституцията и Министерството на наркотиците. Защото през 2120 всички българи проституират и всички вземат наркотици. Наркотиците са абсолютно достъпни във всяко квартално магазинче и в големите вериги хипермаркети.

Заплатите не се изплащат в пари, а в талони за лотарията. Защото българинът винаги е вярвал, че всичко в тоя живот е въпрос само на късмет.

Втората мечта на българите – да лежат от април до октомври в Слънчев бряг и от октомври до април в Банско, все още не се е сбъднала, щото нямат пари. Но като се надрусат яко с наркотици, си представят, че са там. В Гърция вече не искат да ходят, защото гръцките хотелиери са изостанали и не приемат талони, а само пари.

Всички жени през 2120 са със силиконови цици и джуки, с оперирани носове и нарисувани вежди. Вследствие на еволюцията дясната им ръка е станала с 50 сантиметра по-дълга, за да им служи като селфи-стик.

Всички мъже са нацепени батки. Не защото ходят на фитнес, а защото някой си доктор Тенчев е измислил как да имплантира специални подплънки в мускулите им. Операцията е много популярна и не много скъпа – на цената на един средноголям апартамент.

Вече никой не се интересува от новини, а само от предсказания. Затова новинарските емисии в медиите съдържат само предсказания. От най-мъдрите пророчици на всички времена – баба Ванга, Кобилкина и Гала. Те никога не грешат.

Изкъртващият хит в дискотеките е певицата Сузи-Николет. Тя е едва на единайсет години, но родителите ѝ вече са ѝ подарили огромен силиконов бюст и са я научили да прави свирки. Най-известното ѝ парче е:

Дупа, дупа, дупара

Пара, пара дупара

Ду ду ду пара пара

Песента е станала толкова популярна, защото в нея са съчетани двата вечни български
идеала – парите и задниците.

Всички гори са изсечени и на тяхно място са построени хотели. В тях не спи никой, защото заради липсата на дървета са тръгнали свлачища и са затрупали хотелите. Но ръстът на туристическата индустрия е видим. Всеки българин е собственик на хотел, а повечето имат по няколко. Какво като са празни? Важното е, че ги има. Имотецът си е имотец.

Полиция и съд няма. Премахнати са, защото и без друго никога не са работели. Всеки българин, спечелил нещо от лотарията, веднага си наема частни охранители, които ходят по улиците с мрачни физиономии и бият бабички. Ей така, колкото да поддържат форма.

Населението на България вече е три милиона и всички те живеят в София. Защото най-обидно е да си селянин. През 2120 всички са столичани и денонощно обикалят моловете. Носят противогази, защото въздухът в София е свършил още преди 90 години и сега има само прах и пушек. Но пък е яко да си софиянец.

Никой вече не може да чете и да пише, защото това са безсмислени знания. Модерните българи нямат нужда от такива неща. В училище се изучават само предмети, които вълнуват децата и ще им бъдат полезни в живота – стриптийз, кючек, носене на анцуг, псуване на учители, побой над лекари. Знания, без които нито един съвременен българин не би могъл да оцелее.

Така видях бъдещето на България в съня си.

И съм сигурен, че този красив сън ще се сбъдне.

*От ivosiromahov.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка