В резиденцията на Лукашенко поставиха бронетранспортьори и водни оръдия

Pan.bg 13 сеп 2020 | 14:33 views (601) commentaries(0)
img
pan.bg


Десетина бронетранспортьори и друга специална техника са до Двореца на независимостта в Минск, където се намира работната резиденция на президента Александър Лукашенко. Бронетранспортьорите с военнослужещи стоят до оградата на двореца от страната на сградата на ЕКСПО, от другата страна са наредени коли с водни оръдия. На известно разстояние от двореца има джипове със заварени отгоре рамки, както и полицейски автобуси и микробуси.

Разположеното на площада Държавно знаме беше отцепено от войници от вътрешните войски.

Според прессекретаря на Министерството на вътрешните работи на Беларус Олга Чемоданова, служителите на реда в Минск са на служба в неделя 13 септември в усилен режим, тъй като в 14:00 в центъра на града е насрочен нов неразрешен митинг на опозицията. За да се осигури законност и ред, допълнително е включена специална техника на полиция и вътрешни войски. През деня пътищата на града ще бъдат блокирани, пише РИА Новости.

Протестните действия в Беларус продължават повече от месец. Те започнаха след президентските избори на 9 август, които според републиканската ЦИК бяха спечелени от настоящия лидер Александър Лукашенко. Акции в подкрепа на президента се провеждат и в различни градове на страната.

Източник: vesti.ru Снимка: cdn-st1.rtr-vesti.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*