Саудитска Арабия постави на Русия ултиматума на века

Pan.bg 08 апр 2020 | 15:04 views (1267) commentaries(2)
img
Pan.bg
Властите на Саудитска Арабия поставиха официален ултиматум на Русия, заплашвайки да унищожи икономическия компонент на страната в случай на отказ да изпълни изискванията на рияд. По искане на Рияд Русия би трябвало да намали производството на петрол повече от всички останали страни-членки на ОПЕК, в противен случай арабското кралство е готово да продължи да намалява цената на петрола, редуцирайки цената на барел до 20, 15 и дори 10 US$.
„Причината за трудностите в преговорите за ограничаване на производството на петрол между страните от ОПЕК и Русия беше ултиматумът, който Саудитска Арабия постави на Москва. Това съобщава Bloomberg, цитирайки собствени източници.
Рияд всъщност иска Русия да намали производството си повече от всички други. Тоест, само онези 1,5 милиона барела на ден, които предизвикаха разногласия и срив на сделката OПEК + при предишните преговори в началото на март. Тогава Москва не прие намаление на производството с такъв обем за всички страни по споразумението. Страните по принцип са съгласни, че общото производство трябва да бъде намалено с 10 милиона барела на ден, единственият въпрос е как да се раздели целият обем “, информира Bloomberg.
Предвид как Саудитска Арабия свали цената на петрола на световните пазари, някои анализатори смятат, че ултиматумът на Рияд в никакъв случай не остава неоснователен, обаче Русия има само няколко дни, за да вземе решение, след което "Саудитска Арабия може да нанесе много сериозен удар на руската икономика, което в ситуацията на разпространението на коронавирус може лесно да унищожи най-големите руски предприятия", заявява анализатор за Bloomberg.

Източник: Bloomberg
Снимка: © Bloomberg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Цивилен отстрани 08 апр 2020, 17:58
   
  19
   
  3

  Само, че Русия има не само петрол...

 2. #2
  Borei 09 апр 2020, 10:38
   
  3
   
  6

  "Властите на Саудитска Арабия поставиха официален ултиматум на Русия, заплашвайки да унищожи икономическия компонент на страната в случай на отказ да изпълни изискванията на рияд"

  Това си е обявяване на война? И ако остане без "икономическия компонент " Русия вече ще загуби и националната си независимост!!!
  А това какво означава? Според наличната военна доктрина на Русия, тя даже има право да използва и стратегически оръжия против такъв агресор!

  И чалмите ще се смесят с тектитите в пустинята им там!!!
  Нищо от тях няма да остане!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker