Путин даде зелена светлина на правителството да обяви извънредно положение в Русия

Pan.bg 02 апр 2020 | 08:42 views (347) commentaries(0)
img
Руският президент Владимир Путин е подписал закон, упълномощаващ правителството да въведе извънредно положение в страната във връзка с кризата около новия коронавирус (COVID-19), съобщават руските медии.

По-конкретно, правителството ще може да координира работата на единната система за предотвратяване и реагиране при извънредни ситуации.

Също така правителството ще има право да ограничи търговията с медицински изделия, да въведе специална процедура за регистрация и разпространение на лекарства и медицински изделия, предназначени за използване във военни операции, спешни случаи, за предотвратяване и лечение на заболявания, представляващи опасност за другите.

Законът позволява на правителството да установи нови случаи за възлагане на поръчки от един доставчик през 2020 г. Документът позволява промяна на сроковете на договора, ако има обстоятелства извън контрола на страните, свързани с разпространението на коронавируса.

Освен това на кабинета се предоставя възможност за налагане на мораториум върху завеждане на дела за банкрут.

Освен това законът предвижда подкрепа за туроператорите: въведена е нова разпоредба относно възможността за промяна на сроковете на вноските към фондовете за лична отговорност, както и механизъм за използване на такива средства за връщане на средства на туристите по решение на правителството във всяка "затворена" страна.

Към момента в Русия има регистрирани 2 777 заразени, от които 24 часа починали. /news.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker