Флотът на САЩ си поръча компютър

Pan.bg 21 фев 2020 | 11:42 views (210) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; в."Монитор"

Компанията производител на суперкомпютри Cray е получила поръчка от щатския флот за машина с AMD Ерус Rome процесори и Nvidia Volta графични карти. Ще се изработи на платформата Shaata и ще има производителност от 12.8 петафлопса. Това значи, че ще бъде в топ 25 на най-мощните суперкомпютри.

Поръчката е част от програмата за модернизиране на високотехнологични изчислителни системи на Министерството на отбраната. Ще бъде разположен в Космическия център „Stennia" в Мисисипи, предават от Techapot.

Ще има общо 290,304 AMD Ерус 7002 ядра, 112 Nvidia Volta V100 видеокарти и 590TB RAM. Мястото за съхранение ще е с размер от общо 14 петабайта, което включва 1 петабайтово NVMe-базирано SSD.

Ще се използва за моделиране на самолети, кораби и околна среда. Ще може да прави прогнози за времето от сорта на проследяване на урагани и техния интензитет.

Cray има три договора с армията на САЩ за общо S 71 милиона, към август миналата година. Подобен компютьр бе придобит от въздушните сили. Армейска изследователска лаборатория (ARL) и Центърът за изследвания и развитие на инженерите на армията а на САЩ (ERDC) са си поръчали Cray CS500 Cluater системи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker