Пентагонът спира подкрепата си за търговията с Huawei

Pan.bg 17 фев 2020 | 09:44 views (199) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://www.investor.bg/

Пентагонът ще се откаже от противопоставянето си на предложено правило, което ще затрудни американските производители на чипове и други компании да извършват търговия с китайската компания Huawei Technologies Co., заявиха източници на The Wall Street Journal.
В предишни дискусии в рамките на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп, служителите на Министерството на отбраната изразиха опасения, че прекратяването на продажбите на Huawei ще лиши американските производители на чипове от жизненоважни приходи, необходими за финансиране на напреднали изследвания.
Говорителят на Пентагона Сю каза, че Пентагонът „подкрепя междуведомствен процес, който позволява да се чуят фактите и притесненията на всички страни, преди да се приемат потенциални големи регулаторни промени“.
Huawei е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и лидер в 5G безжичните мрежи от ново поколение. САЩ твърдят, че оборудването на китайския технологичен гигант може да се използва за шпионаж. Huawei многократно отрича тези обвинения.
Позовавайки се на опасенията за националната сигурност, служителите на Министерството на търговията на САЩ поставиха Huawei в „черен списък“ за износ през май, забраняваш достъпа на китайската компания до търговия с американски компании. Малко след налагането на забраната обаче множество американски компании успяха на намерят начини да възобновят кооперацията си с технологичния гигант.
Предложеното сега правило би затегнало регулирането на доставките до Huawei. Съществуващите правила позволяват продължаване на доставките до компании от черня списък на продукти, които се правят в чужбина и съдържат по-малко от 25% американско съдържание. Промяната на правилата намалява този процент до 10%. Това рязко би ограничило артикулите, които американските компании могат да продават без лиценз за износ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker