Бурята Глория опустоши Испания – насочи се към френското крайбрежие

Pan.bg 22 яну 2020 | 11:55 views (213) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор Атина Пашова

След като опустоши испанския бряг, бурята Глория се насочи към Франция и се очаква да удари южните части на страната. В Испания стихията стана причина за смъртта на най-малко четирима души. Заради лошото време в Източните Пиренеи беше обявен оранжев код за опасност.

Морето погълна бреговете на Валенсия, а бурята Глория нанесе щети по цялото Средиземноморско крайбрежие. В общо 10 испански провинции е обявен червен код. Скоростта на вятъра достигна 130 км/ч, а вълни с височина над 8 метра наводниха областите Валенсия, Каталуния и Балеарските острови. Местните власти предупредиха населението да стои далеч от плажната ивица.

Най-малко четирима души загинаха, а един мъж е в неизвестност след като паднал в придошлите води на река Бесос докато се опитвал да направи снимка на бедствието.

„В нашия район скоро не се е случвало подобно бедствие. Последното беше преди около 12 години. Сега стихията се завърна и резултатите са наистина катастрофални за нас.“


Бурята Глория стана причина за затваряне на пристанищата Гандия и Форментера, както и на летището в Аликанте, където бяха отменени близо 200 полета. Основни пътни артерии също бяха блокирани, а обилният снеговалеж в северните части на страната спря от училище повече от 200 хиляди ученици.

В Южна Франция очакват до четвъртък снежната покривка да достигне 2 метра. Освен за обилни валежи и наводнения, по крайбрежието се готвят и за ураганни ветрове.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker