Борис Джонсън гласи три вида работни визи за чужденците на Острова

Pan.bg 09 дек 2019 | 05:19 views (234) commentaries(0)
img
pik.bg


Премиерът на Великобритания Борис Джонсън съобщи идеята си, че при победа на предстоящите парламентарни избори на 12 декември, ще въведе три вида работни визи.Първата категория визи е "Изключителен талант". Те ще бъдат издавани на учени, гении от стартиращи организации и хора, които ще допринесат за ръста на икономикта на Великобритания. Подобни визи ще бъдат издавани на прима-балерини и първи цигулки, обяснява Джонсън в интервю за "Сънди Таймс”. За такива хора няма да е необходимо да имат предложение за работа в страната, а визи ще им бъдат издавани в оперативен порядък.

Във втората категория попадат квалифицираните работници, които трябва да разполагат с предложение за работа на територията на Обединеното кралство, предава "Монитор".

Третият вид визи е предназначен за хора, които идват в страната "на отсраслов принцип” за краткосрочна работа, която не изисква квалификация. Такива, например, са сезонните работници в селското стопанство. Тази категория граждани нямат да имат възможност да получат право на постоянно пребиваване.

Джонсън обяснява, че системата ще бъде организирана по австралийски образец и ще позволи да се върне контролът върху британските граници след напускането на Евросъюза.

След нововъведението Великобритания ще остане отворена за целия свят, независимо от очакваното намаляване на броя на пристигащите в страната мигранти. Трудовите мигранти от ЕС и от други държави ще разполагат с равни условия за работа. В рамките на тези промени се предвижда разширяване на правомощията на комисията по миграция.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка