Властите на Нова Зеландия ще отделят $16 млн. на Украйна

Pan.bg 22 фев 2024 | 06:50 views (356) commentaries(0)
img
pan.bg

Външният министър на Нова Зеландия Уинстън Питърс обяви за нов пакет от военна помощ за Украйна и евентуално въвеждане на допълнителни санкции срещу руски компании и граждани. Съответното изявление на шефа на външното министерство е публикувано на официалния сайт на правителството. https://www.govt.nz/

Новият пакет от помощ на стойност 25,9 милиона новозеландски долара (16 милиона щатски долара) ще увеличи общото финансиране, отпуснато на Украйна през последните две години до повече от 100 милиона новозеландски долара (62 милиона щатски долара), каза министърът. „Това потвърждава нашата продължаваща подкрепа за Украйна и нашия силен ангажимент да защитаваме международен ред основан на правила, който отразява ценностите и интересите на Нова Зеландия“, каза министърът.

Той също така отбеляза, че правителството обмисля възможността за въвеждане на нови ограничителни мерки срещу Русия, насочени към предотвратяване избягването на съществуващите санкции.

Според изявлението на министъра, част от новия пакет помощи за Украйна ще бъде използван, както следва: 4 милиона долара за закупуване на оръжия и боеприпаси, 4,3 милиона долара за хуманитарна помощ за украинските бежанци, 1,9 милиона долара за възстановяване и реформи в Украйна.

Освен това, Нова Зеландия ще удължи престоя на своите военни инструктори, обучаващи украински войници в Обединеното кралство до юни 2025 г.

По-рано Нова Зеландия се готвеше да отдели пари за хуманитарна помощ на палестинците.

Източник: gazeta.ru Снимка: Depositphotos

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка