Зеленски посочи на Европа пет причини за удължаване на войната

Pan.bg 24 мар 2023 | 02:55 views (763) commentaries(0)
img
пан.бг

Зеленски посочи на Европа пет причини за удължаване на войната
Евгений Кизилов — четвъртък, 23 март 2023 г., 21:14 ч.


Зеленски говори пред Европейския съвет, екранна снимка

Президентът Володимир Зеленски се обърна към Европейския съвет директно и изброи пет ключови опасности, които удължават войната в Украйна.

Източник: Зеленски във видео съобщение от влака, който пътува през регионите на Украйна

Подробности: Първо, отбеляза държавният глава, невъзможно е да се забави предаването на оръжия на украинските войници и да се очаква те да защитят украинците от терор. На първо място, трябват ни оръжия с голям обсег.

Второ, Зеленски изрази благодарност за решението относно МиГ-овете за Украйна, тъй като това значително ще засили защитата на украинското небе, но подчерта, че „имаме нужда от повече модерни самолети“.

Трето: Не може да има „дори намек“ за забавяне на решенията за санкции. Освен това не може да има размиване на санкциите и особено под „манипулативното прикритие“ на безопасността на храните. Силните санкции са сигурност, отслабването на санкциите е покана за нови кризи, подчертава президентът.

Четвърти пример: Украйна отдавна говори за организиране на срещата на върха на Формулата на мира. Всички прекрасно разбират, че при сегашните условия много лидери няма да могат да дойдат в Украйна, така че е възможно да се организира среща на върха в някоя от световните или европейски столици. „Няма ли това да добави глобална мощ на Европа? Определено ще го направи“, отбеляза Зеленски.

Пето: Изключително важно е да няма забавяне на сближаването на Украйна и Европейския съюз. Украйна е готова за решение за започване на преговори за членство в ЕС още тази година. Същата готовност е необходима и на всеки европейски лидер.

източник


Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0