/ВИДЕО/: Киев има претенции към ООН за неучастие в "Кримската платформа"

Pan.bg 16 сеп 2021 | 16:16 views (677) commentaries(0)
img
pan.bg

Дмитрий Кулеба счита това решение на ООН за политическо.

Киев има претенции към ООН, че не участва в "Кримската платформа". Това изявление направи ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба в рамките на редовен брифинг с журналисти.

Длъжностното лице подчерта, че властите възнамеряват да проведат среща с лидерите на международната организация по правата на човека поради факта, че нейните представители не са били представени на срещата на върха. Според експерта подобно решение на ООН е политическо.

"ООН игнорира срещата на върха на "Кримската платформа". Това говори за състоянието на нещата в ООН. Ще използвам дипломатически език - това е неправилно решение. Трябва да работим за доброто на всички, а не в интерес на отделни държави" каза Дмитрий Кулеба.

Припомняме, че мероприятието се проведе в Киев на 23 август. Организацията обсъди въпроса за връщането на Кримския полуостров в Украйна. Представители на 46 държави и международни организации се съгласиха да дойдат на срещата на върха. Повечето европейски страни са изпратили външни министри или министри на отбраната в украинската столица.Източник: piter.tv Снимка: img7.eadaily.com Видео: Facebook / Міністерство закордонних справ України MFA of Ukraine

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0